Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο Λουξεμβούργο, όπου συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών, κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση για την κρίση στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ναυτική αποστολή Aspides στην προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής της.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αφού αναφέρθηκε στις αποσταθεροποιητικές συνέπειες της κρίσης στη Μέση Ανατολή και στην ανάγκη αποκλιμάκωσης και αυτοσυγκράτησης, πρότεινε να συσταθεί από τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, μία ευρωπαϊκή task force με συμμετοχή ομάδας Υπουργών Εξωτερικών με σκοπό την ανάληψη ενός ευρωπαϊκού ενεργού μεσολαβητικού ρόλου για την καλύτερη προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας και της ειρήνευσης στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, συμμετέχει αυτήν την ώρα στη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ και Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και αύριο θα αναχωρήσει για επίσκεψη εργασίας στο Κατάρ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠάρος: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά – Έφτασε κοντά σε σπίτια
Επόμενο άρθροΗ μεγάλη επιστροφή της Celine Dion με topless εμφάνιση – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη μάχη με τη σπάνια ασθένεια