Διακόπηκε για τις 10 Μαϊου η επεισοδιακή δίκη των Κλημόπουλου-Φραγκουδάκη, μετά από μήνυση των δημοτικών συμβούλων του Α. Μπέου αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, δεν μπορούσε το δικαστήριο να εξετάσει με τεχνολογικά μέσα το βίντεο, που όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων, αποδεικνύει πως δεν ασκήθηκε απ’ αυτούς βία, στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, το 2017.

Η Έδρα νωρίτερα ζήτησε Η/Υ από την κα Κωνσταντοπούλου, καθώς είχαν κλείσει τα γραφεία στα δικαστήρια!!! Η κ.Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως μόνο στις 16 Μαϊου θα μπορούσε να ήταν παρούσα για τη συνέχεια της δίκης, ωστόσο η έδρα αποχώρησε, εν μέσω αποδοκιμασιών, καθώς το ακροατήριο φώναζε “ντροπή”.

Η δίκη ήταν επεισοδιακή από το πρωί, αφού, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, ο κ. Φραγκουδάκης αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου βρισκόταν σε διαρκή διαπληκτισμό με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, κατηγορώντας την πως ευθύνεται για την ένταση που προηγήθηκε και οδήγησε τον κ. Φραγκουδάκη στο Νοσοκομείο, ενώ της απέδωσε μεροληψία υπέρ του Αχ. Μπεου. Μετά την απόρριψη του αιτήματος διακοπής και επανεξέτασης πέντε μαρτύρων, η κα Κωνσταντοπούλου δέχθηκε επίθεση από τον Εισαγγελέα επειδή ζήτησε την αποχή της Προέδρου, με την κ. Κωνσταντοπούλου να δηλώνει πως υποβάλει μήνυση κατά της Προέδρου, κάτι που έπραξε λίγο μετά.

Η δίκη διεκόπη πάλι κι όταν απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης, της Προέδρου και του Εισαγγελέα, συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μηνυτών δημοτικών συμβούλων Δ.Λιβογιάννη, Α.Ζέρβα, για τους οποίους η κα Κωνσταντοπούλου στο τέλος και μετά από επεισοδιακές σκηνές με την Πρόεδρο, ζήτησε να κρατηθούν για ψευδορκία. Μάλιστα η κα Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε νέο αίτημα εξαίρεσης κατά της Προέδρου ισχυριζόμενη πως ο κ. Λιβογιάννης είχε γνωριμία με την Πρόεδρο και το έχουν αποκρύψει, ενώ υπέβαλλε νέο αίτημα εξαίρεσης εναντίον του Εισαγγελέα λόγω του γεγονότος ότι δεν επέτρεψε την εξέταση από την ίδια, των μαρτύρων. Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε πως το δικαστήριο σέρνεται πίσω από τον Αχ. Μπέο. Τα αιτήματα της απορρίφθηκαν εκ νέου, ενώ η πρόεδρος δεν άφησε την κ. Κωνσταντοπούλου να υποβάλει ερωτήσεις με τη συνήγορο να φωνάζει ”ντροπή”.

Η επεισοδιακή συνεδρίαση συνεχίστηκε με την κατάθεση του Αρ. Σαββάκη, ενώ σε κάθε ερώτηση που έκανε στο μάρτυρα η κ. Κωνσταντοπούλου, η Πρόεδρος ζητούσε από κείνον να μην απαντήσει. Εκτός εαυτού η κ.Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την κατάθεση νέας μήνυσης εναντίον της Προέδρου.

Η κ.Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομική διεύθυνση και ζήτησε να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της Προέδρου. Η δίκη πριν την οριστική διακοπή συνεχίστηκε με καταθέσεις άλλων συμβούλων μηνυτών όπου και πάλι υπήρχαν εντάσεις, ειρωνείες, σκληρές εκφράσεις κι υπονοούμενα.

Μετά τη δίκη, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει στο Βόλο είναι σοκαριστικό.
«Παρακολούθησα Πρόεδρο κι Εισαγγελέα να παραβιάζουν στυγνά τα καθήκοντά τους επειδή αυτό θέλει ο κ. Μπέος. Επειδή εδώ στον Βόλο υπάρχει ιδιότυπο καθεστώς που υπακούν δικαστές κι εισαγγελείς και πραγματικά αναζητούνται ανεξάρτητοι και τίμιοι δικαστές. Με σοκάρει που παρακολούθησα μία πρόεδρο να προστατεύει ψευδομάρτυρες, που κατ’ εντολή Μπέου, μήνυσαν ψευδώς πολίτες, που μάχονται για τα δικαιώματά τους, αλλά αυτό το δικαστήριο προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κάνει δίκη, χωρίς να ασκηθούν τα υπερασπιστικά δικαιώματα των κατηγορουμένων. Εάν αυτό συμβαίνει σε μία δίκη με δυναμική υπεράσπιση και γνώση των δικαιωμάτων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, μπορώ να αντιληφθώ πως τυλίγουν σε μία κόλλα χαρτί ανθρώπους που μπορεί να μη γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, ή δεν έχουν δικηγόρο. Είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία, είναι πρόβλημα μείζον για ένα κράτος δικαίου, το οποίο αφορά άμεσα τον κ. Μπέο τον κ. Μητσοτάκη που στήριξε τον κ. Μπέο και που τον έχει υπό την προστασία του καθώς αφορά τη δημοκρατία στη χώρα», κατέληξε.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ο υπερπληθυσμός στις φυλακές φέρνει καταδίκες για παραβίαση της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Επόμενο άρθρο«Είμαι δεκτική στο φλερτ, αρκεί να μην είναι πολύ χοντροκομμένο»