Σχόλιο για την πυρκαγιά που πλήττει τον οικισμό στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα πραγματοποίησε η Νέα Αριστερά, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική προστασία δεν είναι πολυτέλεια αλλά εθνική προτεραιότητα.

Όπως ανέφερε η Νέα Αριστερά, απαντώντας στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, «ο κ. Κικίλιας σήμερα διαπίστωσε ότι έρχεται δύσκολη αντιπυρική περίοδος. Τον συγχαίρουμε για τη διαπίστωση. Αλλά δουλειά του δεν είναι αυτή».

«Η πολιτική προστασία δεν είναι πολυτέλεια. Είναι εθνική προτεραιότητα»

Ακολούθως η Νέα Αριστερά βάλλοντας κατά της κυβέρνησης τόνισε πως «η άφησε το μέτωπο της πολιτικής προστασίας δίχως πόρους και μετέφερε αρμοδιότητες στους δήμους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν».

Σύμφωνα με την ίδια «το αποτέλεσμα το βλέπουμε: η πυρκαγιά στα Χανιά είναι μια ακόμα προειδοποίηση για τις εικόνες που θα δούμε τους επόμενους μήνες. Η πολιτική προστασία δεν είναι πολυτέλεια. Είναι εθνική προτεραιότητα».

Καταληκτικά η Νέα Αριστερά υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της. Τον λογαριασμό όμως τον πληρώνουμε όλοι μας».

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την πυρκαγιά

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Χανιά προκλήθηκε σε δασική έκταση. Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά καίει δέντρα και ξερά χόρτα ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘα ξανασφυρίξει το Πάσχα ο “Μουτζούρης”
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τον αυτισμό από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας