Ενας 38χρονος που είχε κατηγορηθεί για ληστείες και στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί –τον περασμένο Φεβρουάριο- στο πλαίσιο έρευνα της Ασφάλειας Πατρών σημειώσεις που συμπίπτουν με το περιεχόμενο προκήρυξης της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» πολλές ώρες πριν αναρτηθούν στο διαδίκτυο, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την Δευτέρα στην Πάτρα, περίπου δύο μήνες (σ.σ. στα τελη Φεβρουαρίου) μετά την εξάρθρωση της εν λόγω οργάνωσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο 38χρονος που είχε συλληφθεί προ διμήνου πάλι στην αχαϊκή πρωτεύουσα για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων, φέρεται να είχε γνωριμία με ηγετικά μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης» μέσω σωφρονιστικών καταστημάτων κι όχι μόνο προχωρούσε στην συγγραφή προκηρύξεων της οργάνωσης αλλά και υποβοηθούσε στη δημοσιοποίηση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικά στοιχεία βρέθηκαν και στα ηλεκτρονικά αρχεία που διατηρούσε ο 38χρονος.

Συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα

Για συμμετοχή στην «Σύμπραξη Εκδίκησης» συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, ακόμα έξι άτομα ενώ κατηγορούμενοι είναι και τέσσερα άτομα, που βρίσκονται έγκλειστα σε φυλακές. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν δραστήριος αντιεξουσιαστής που είχε συλληφθεί για ληστείες, μικροποινικοί αλλά και δύο πυροτεχνουργοί που φαίνεται να συμμετείχαν στην κατασκευή των εκρηκτικών μηχανισμών.

Στην συγκεκριμένη ένοπλη οργάνωση αποδίδονται από την Αστυνομία πέντε τρομοκρατικές ενέργειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, μια εκ των οποίων ήταν η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 12 Φεβρουάριου.

Η βόμβα, που ευτυχώς δεν εξερράγη γιατί θα υπήρχε μεγάλος αριθμός ανθρώπινων απωλειών, είχε στόχο δικαστική λειτουργό που είχε χειρισθεί την υπόθεση του προαναφερόμενου αναρχικού. Με τις έρευνες της ΕΛΑΣ να συνεχίζονται αφού υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι μέλη της συγκεκριμένης ένοπλης ομάδας είχαν προχωρήσει προ διετίας σε δύο ακόμη τουλάχιστον επιθέσεις με στόχο μία δικαστικό κι έναν αστυνομικό.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑκίνητα: Ο «αέρας» απειλεί χιλιάδες ιδιοκτήτες
Επόμενο άρθροΗ καμπάνια Κασσελάκη – Το grassroots movement, οι απογοητευμένοι και το «θετικό αφήγημα»