Όπως κάθε  Μάρτιο έτσι και φέτος οι  Εταιρείες Alzheimer της Ελλάδος, τίμησαν τους φροντιστές των ασθενών με άνοια με διάφορες εκδηλώσεις, ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια. Η  Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησής των ίδιων των περιθαλπόντων για την ανάγκη να φροντίσουν τον εαυτό τους, πραγματοποίησε ημερίδα στις 29/3/2024 και ένα βιωματικό εργαστήριο.

Το εργαστήρι είχε ως περιεχόμενο την επαφή των περιθαλπόντων με τον εαυτό τους, τα συναισθήματα τους, ενώ φροντίζουν και την εξοικείωση με καλές πρακτικές αυτοφροντίδας. Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος για συμμετοχή, το εργαστήρι επαναλήφθηκε 3 φορές. Τον συντονισμό και την επιμέλεια της οργάνωσης και του περιεχομένου του εργαστηρίου είχε η ψυχολόγος του κέντρου κ. Πόπη Κουφογιάννη.

Το εργαστήρι παρακολούθησαν συνολικά 22 άτομα, άνδρες και γυναίκες, συγγενείς ασθενών με άνοια και  με την ιδιότητα του συζύγου ή του παιδιού. Οι πρακτικές που παρουσιάστηκαν είχαν ως περιεχόμενο τις έννοιες της ευγνωμοσύνης, της αυτοσυμπόνιας και της αποδοχής συναισθήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις δομές της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 2421031227.

Προηγούμενο άρθροΜε οδηγό τον ναύαρχο Αποστολάκη συνεχίζει τη ναυτική περιοδεία ο Κασσελάκης – Δείτε βίντεο
Επόμενο άρθροΤο Netflix κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της νέας ταινία «Atlas»