Μία φράση ή, για την ακρίβεια, ένα ποσοστό που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης ότι θα επενδύσει στην Υγεία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, οι οποίες ξεκινούν από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τη ΝΔ, και φτάνουν μέχρι το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τη Νέα Αριστερά.

Η διευκρίνηση του κ. Κασσελάκη, μάλιστα, προκάλεσε την παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού.

Το όλο θέμα δημιουργήθηκε μετά τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του, από την Αστυπάλαια όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπς ότι «πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία».

Οι διευκρινίσεις Κασσελάκη δεν ηρέμησαν τα «πνεύματα» – «Πυρ ομαδόν» και από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά

Αυτή η αναφορά είχε ως αποτέλεσμα να σχολιαστεί ειρωνικά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε πως ο κ. Κασσελάκης, ουσιαστικά, ζητά «να μειώσουμε» τις δαπάνες για την Υγεία, αφού έκανε λόγο για 5%, ενώ σήμερα, όπως ανέφερε, βρίσκονται περίπου στο 5,8%.

Εκτός από τον υπουργό Υγείας, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε ανάλογα, δηκτικά σχόλια, πρώτα από τη Νέα Αριστερά και, στη συνέχεια, από το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά πως «διαστρέβλωσαν» όσα είπε και να διευκρινίζει τα εξής: «Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα».

Νέα επίθεση Ρωμανού: «Να μας πει από ποιους νέους φόρους θα τα βρει»

Οι διευκρινίσεις Κασσελάκη, όμως, δεν ηρέμησαν τα «πνεύματα», αφού τις σχολίασε αρνητικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Ο κ. Κασσελάκης σε πρωινή του συνέντευξη, μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες για την Υγεία στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα. Μετά επανήλθε ενημερώνοντάς μας ότι δεν καταλάβαμε καλά και δεν εννοούσε 5% του ΑΕΠ, αλλά 5% του ΑΕΠ παραπάνω, δηλαδή 11 δις παραπάνω για την Υγεία!», σημείωσε ο Νίκος Ρωμανός.

Για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Ανυπομονούμε να μας ενημερώσει από ποιους νέους φόρους θα τα βρει».

Προσέθεσε δε, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια συνέντευξη, «αναφέρθηκε και στην Παιδεία, μιλώντας για στόχο 7% του ΑΕΠ. Προφανώς, με την ίδια λογική, εννοούσε πάλι 7% παραπάνω, δηλαδή 15,4 δις παραπάνω και για την Παιδεία. Αναμένουμε να μας πει αναλυτικά πού θα βρεθούν και αυτά. Καθότι, όπως επίσης δήλωσε το πρωί, το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως κοστολογημένο εν αντιθέσει με τα προηγούμενα!», κατέληξε ο κ. Ρωμανός.

Κεχαγιά: Μάλλον στη ΝΔ δεν ξέρουν να διαβάζουν καλά

Στον Νίκο Ρωμανό, αλλά και στον Άδωνι Γεωργιάδη, απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, των 500 εκατομμυρίων ευρώ χρέους, ας αναζητήσει τις απαντήσεις της για την κατάντια της Δημόσιας Υγείας στο καταγγελτικό βίντεο του βουλευτή της, κ. Γιάννη Καλλιάνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε πως «επειδή μάλλον στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν να διαβάζουν καλά, τους επαναλαμβάνουμε ότι θα επενδυθεί ένα επιπλέον 5% για την υγεία και μέσω της ανακατεύθυνσης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το ΕΣΥ θα ξαναγίνει Δημόσιο υπέρ των πολιτών κι όχι υπέρ των ιδιωτών φίλων της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε η Βούλα Κεχαγιά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Έμφυλη βία, έμφυλη δολοφονία» | in.gr
Επόμενο άρθροΚαθόταν σε παραδίπλα τραπέζι, την πούλησε 50€