Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι κοινωνικοί λειτουργοί που εργάζονται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ της Θεσσαλίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας και με την στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ

Οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι επαγγελματίες υγείας που διεκδικούν την υπαγωγή τους  στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους:

Η δημοσιευμένη ΚΥΑ που αφορά τον καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να εξαιρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς από τους δικαιούχους του επιδόματος.
Η εξαίρεση του μεγάλου συνόλου των Κοινωνικών Λειτουργών στην Υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Τ.ΟΜ.Υ, ΚΨΥ, Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης κ.α.) από τη χορήγηση του επιδόματος, αποτελεί καταφανώς αδικαιολόγητη και δυσμενή διάκριση, η οποία παραβιάζει ευθέως την συνταγματική αρχή της ισότητας και την εξ αυτής απορρέουσα αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί την κοινή λογική ότι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που εργάζονται στο Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες επικινδυνότητας με άλλες υγειονομικές ειδικότητες που έχουν ήδη συμπεριληφθεί.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς υγειονομικό προσωπικό Γ’ κατηγορίας παρά την προσπάθειά τους να παρέχουν κοινωνική φροντίδα σε πολίτες μέσα σε δύσκολες συνθήκες αυξημένης νοσηρότητας, υποστελέχωσης, ανυπαρξίας κοινωνικών παροχών και δομών αποκατάστασης.
Απέναντι στην απαξίωση σηκώνουμε το ανάστημά μας.

Προηγούμενο άρθροΣτην πασαρέλα του Athens Fashion Week 2024 η Κιάρα Μαρκέζη, εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου
Επόμενο άρθροΚάρτα του Αγρότη: Ενεργοποιείται από σήμερα και μέχρι τον Σεπτέμβριο