Νέα δικάσιμος ορίστηκε για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς η σημερινή αναβλήθηκε λόγω ασθένειας μιας εκ των ενόρκων.

Στην αίθουσα παρευρέθηκε και ο Γιάννης Μάγγος, πατέρα του Βασίλη Μάγγου, ένα ακόμα θύμα της αστυνομικής βίας, υποστηρίζοντας τους γονείς του Ζακ.

Μια φωτογραφία του Γιάννη Μάγγου να βρίσκεται δίπλα στην Ελένη Κωστοπούλου, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στη φωτογραφία, ο Γιάννης Μάγγος φαίνεται να κρατά ένα πλακάτ στο οποίο γράφει: «Δικαιοσύνη για την Zackie Oh. Για τον Ζακ».

«Με τον Θύμιο και την Ελένη Κωστοπούλου κρατάμε ψηλά την ιδέα των παιδιών μας. Απαιτούμε δικαιοσύνη, όχι στην συγκάλυψη», έγραψε επίσης ο Γιάννης Μάγγος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η έδρα ανακοίνωσε τις επόμενες δικάσιμους που είναι:

14/5, Δ120Α 6ος όροφος

21/5 Δ70Α 1ος όροφος

27/5 Δ120Δ 6ος όροφος

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους 5 μάρτυρες υπερασπίσεως, τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων και την εισαγγελική πρόταση.

«Σας εκλιπαρώ να αποδώσετε δικαιοσύνη»

«Πεντέμισι χρόνια τώρα ζητάμε το αυτονόητο Δικαιοσύνη και τιμωρία. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είδαν αυτό που έκαναν σαν έγκλημα. Τους θεωρώ άκρως επικίνδυνους Αν κάποιος είναι επικίνδυνος σε αυτή την ιστορία δεν ήταν το παιδί μου. Σας εκλιπαρώ για να αποδώσετε δικαιοσύνη».

Με τα λόγια αυτά η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη στάθηκε απέναντι στους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όταν ξεκίνησε η κατ΄έφεση εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τον 80χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και  το 63χρονο μεσίτη, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν κριθεί ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και έχουν καταδικαστεί σε ποινή δέκα ετών κάθειρξης ο καθένας.

Η Ελένη Κωστοπούλου όταν ανέβηκε στο βήμα με αξιοπρέπεια μίλησε για το παιδί της το οποίο χαρακτήρισε «γενναόδωρο άνθρωπο» που «είχε ενσυναίσθηση ,που ήταν ευφυής, ήξερε να πλάθει λέξεις και να εκφράζεται με πολλούς τρόπους». Για να προσθέσει πως «ήταν ένας μαχητής της ζωής παρά τις δυσκολίες και τον τρόπο που τον αντιμετώπιζε η κοινωνία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»
Επόμενο άρθροΦλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί – Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ