«Γολγοθά» αναμένουν να ανέβουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τη Μεγάλη Εβδομάδα κουβαλώντας στις πλάτες του το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τα μηνύματα που φτάνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι ενθαρρυντικά αν αναλογιστεί κανείς τα περιστατικά λεκτικής βίας αλλά και την καταδικαστέα, από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, χειροδικίας σε βάρος της Αγγελικής Δεληκάρη στην Καβάλα, επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο.

Λάδι στη φωτιά έριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, που προέτρεψε τους γαλάζιους βουλευτές που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο να μην πηγαίνουν στην εκκλησία, εκφράζοντας τη «σκληροπυρηνική» πτέρυγα των… πιστών.

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία»

Σε μια προσπάθεια να μπει ένα φρένο στο νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να κάνει ενέσεις αυτοπεποίθησης στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε» λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Σημείωσε επίσης ότι «αν μπορούμε να βρούμε ένα καλό σε αυτά τα τραγικά περιστατικά, τα περιστατικά βίας, όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, είναι ότι έπεσαν οι μάσκες και κόμματα τα οποία μπήκαν στο κοινοβούλιο, πήραν την στήριξη των πολιτών, δήθεν γιατί εξέφραζαν την πίστη μας και την θρησκεία μας, απεδείχθη ότι έκαναν στην πράξη το εντελώς αντίθετο από αυτά που πρεσβεύει η πίστη και η θρησκεία μας».

Ο πρωθυπουργός με τη σειρά του χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «διχαστικές» τις  προτροπές προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τον χριστιανισμό και την πίστη. Νομίζω ότι πήραν πολύ σκληρές αλλά, θα έλεγα, σωστές και τεκμηριωμένες απαντήσεις και από την ίδια την Εκκλησία».

Σε δομές της αρχιεπισκοπής Ιερώνυμος – Μητσοτάκης

Με τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού να βρίσκεται προ των πυλών και γνωρίζοντας καλά πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν στις εκκλησίες την «Αγία Εβδομάδα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από δηλώσεις κάνει και πράξεις επιχειρώντας να περάσει μια εικόνα εξομάλυνσης των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας. Έτσι, προχωρά στην από κοινού επίσκεψη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε δομές της αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό, την Παρασκευή, 26 Απριλίου. Με τις σχέσεις της εκκλησίας και της κυβέρνησης να έχουν διαρραγεί και τις επιθέσεις σε γαλάζιους βουλευτές να πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός είναι φανερό πως προσπαθεί να ελιγχθεί αλλά τίποτα δεν μπορεί να προδικάσει πως ο ελιγμός θα είναι επιτυχημένος.

Μαζί στον Ωρωπό Μητσοτάκης – Ιερώνυμος

Τα περιστατικά της ντροπής

Θυμίζουμε πως η πολιτική ζωή του τόπου βάφτηκε πρόσφατα με μελανά χρώματα όταν μέλος του κόμματος «Νίκη» εξύβρισε και χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη επειδή η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Το περιστατικό συνέβη στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο στην Καβάλα στο τέλος της ακολουθίας και μετά από αναφορά του ιερέα εξ άμβωνος στην παρουσία της βουλευτή.

Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό τονίζοντας πως «άμεσα επιβεβαίωσε την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής».

Λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε μέσα σε εκκλησία η βουλευτής της ΝΔ, ιερέας επιτέθηκε φραστικά στην υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πλατεία Ταμπαχάνων, στην Πάτρα, στη μνήμη θυμάτων της Τουρκοκρατίας, ιερέας εξαπέλυσε φραστική επίθεση στην κ. Αλεξοπούλου, με αφορισμούς και κατάρες.  Ο ιερέας μίλησε για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ισότητα στο γάμο και άσκησε λεκτική βία στην υφυπουργό, με έντονο ύφος, αφορισμούς και κατάρες. Το ίδιο πήγαν να πράξουν και λιγοστά πρόσωπα, που έχουν σχέση με την Εκκλησία. Τελικά η κ. Αλεξοπούλου κατάφερε να αποχωρήσει από την πλατεία Ταμπαχάνων.

Η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου

Αποδέκτης λεκτικής επίθεσης έγινε και ο βουλευτής Κεφαλονιάς, Παναγής Καππάτος, στη γιορτή του Ακαθίστου Ύμνου, το Σάββατο (20/04) στην Ιερά Μονή Σισσίων.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑιτήματα της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΗ Τζένιφερ Άνιστον αναβιώνει τη θρυλική ταινία «Nine to Five»