Στο πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» για την πολιτική προστασία της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο MEGA.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας είναι ένα πρόγραμμα 2,1 δισ. ευρώ. «Εκφεύγει των πολιτικών κομμάτων και της μικροπολιτικής η δυνατότητα να μπορέσει να προχωρήσει διαγωνισμούς 1.5 δισ. ευρώ σε 9 μήνες για να έχει η χώρα για τα επόμενα 40 χρόνια 7 νέα Canadair, 10 ελικόπτερα μεσαίου τύπου πυρόσβεσης και μετακίνησης δασοκομάντος, 1.100 πυροσβεστικά, 101 drones, μετεωρολογικούς σταθμούς και ραντάρ, όλα καινούργια. Αρχίζουν να παραλαμβάνονται μετά την αντιπυρική περίοδο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Θα δίνουμε μάχη κάθε μέρα»

Ακολούθως πρόσθεσε πως θα χρησιμοποιηθεί τεχνητή νοημοσύνη και θα υπάρξει κεντρικό σύστημα για να ελέγχονται όλα αυτά, μαζί με σένσορες και κάμερες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «και τα μέσα ατομικής προστασίας για τους πυροσβέστες είναι πρώτη προτεραιότητα στο «ΑΙΓΙΣ» και τα μέσα ατομικής προστασίας για τους εθελοντές. Έχουν ό,τι χρειάζεται, είναι οι πιο πολλοί πυροσβέστες από κάθε άλλη φορά στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, 15.000 μόνιμοι και 2.500 εποχικοί, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πάμε σε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο».

Ακόμη, ο Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε ότι «με αυτό το πρόγραμμα θα πάψουμε να νοικιάζουμε, θα μας ανήκουν, θα γίνει απόσβεση, θα έχουν οι πυροσβέστες μας, οι εθελοντές μας, οι στρατιώτες μας όλο τον εξοπλισμό για να στηριχθούν στην οποιαδήποτε κρίση. Η κλιματική κρίση είναι εδώ θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Θα δίνουμε μάχη κάθε μέρα. Θέλω να παρακαλέσω θερμά τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί φέτος».

Δείτε όσα ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας στο MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας
Επόμενο άρθροBillie Eilish: Η απολαυστικά προκλητική συνέντευξη στο Rolling Stone και η τέχνη του αυνανισμού