Τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό και τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις δαπάνες στην Υγεία, σχολίασε δηκτικά το ΚΚΕ, κατηγορώντας τον ότι «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας.

Όπως σημειώνει ο Περισσός, «τη στιγμή που οι υγειονομικοί και οι ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων βιώνουν μια τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο πλήρους εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται επί της ουσίας να προτείνει ‘πάγωμα’ ή και μείωση των δαπανών για την υγεία».

«Αν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης θα έπρεπε να τον εφεύρουν»

«Αυτό σημαίνει η πρότασή του για κρατικές δαπάνες ‘τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ’», προσθέτει, «ενώ σήμερα είναι περίπου στο 5,7%, ποσοστό το οποίο είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες και είναι αυτό που οδήγησε το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάρρευση υπό το βάρος της πανδημίας».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «πρόκειται για ‘κλείσιμο του ματιού’ στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας, καθώς, αν μειωθούν ακόμη περισσότερο οι κρατικές δαπάνες, θα ‘ανοίξει’ περισσότερος χώρος για αυτούς, αλλά και θα ενισχυθεί η εμπορευματοποίηση του δημοσίου συστήματος».

«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε πως, αν δεν υπήρχε, τότε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρουν», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Περισσός.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέλλα: Ακραίο bullying σε 14χρονο – Έσβηναν συχνά τσιγάρα πάνω του, είχαν προσπαθήσει να τον πνίξουν με ζακέτα
Επόμενο άρθροΗλίας Βρεττός στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για το Πιο Μεγάλο Παζάρι: Με πήραν και ταρακουνήθηκα