Μια από τις χαρακτηριστικές στιγμές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη –στην παρουσία του ως υποψήφιος Επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές–  ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε -μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη και την Αθηνά Λινού στο νοσοκομείο της Κω, στις 6 Ιουνίου.

Δέκα μήνες μετά ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο ίδιο νοσοκομείο στο πλαίσιο της «ναυτικής περιοδείας» που πραγματοποιεί στα νησιά του Αιγαίου, στη σκιά των δηλώσεων που πραγματοποίησε για την Υγεία που προκάλεσαν την αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων.

Όσον αφορά την επίσκεψη ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε σε εργαζόμενους του νοσοκομείου πως «μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση» επεσήμανε σχετικά, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον χαμό της 63χρονης Διονυσίας η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα πέρυσι στην Κω.

«Είναι στα χέρια μας να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο. Είναι στα χέρια μας να ξυπνήσουμε ως χώρα να πούμε ότι δε φτάνει ένα ασθενοφόρο στην Κω. Ή είμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος ή δεν είμαστε. Ξέρετε 2.5 δισ. ευρώ ερευνώνται από την ευρωπαϊκή εισαγγελία για απευθείας αναθέσεις ή ελεγχόμενους διαγωνισμούς. Πρόκειται για 600 έργα που ανατέθηκαν σε 10 εταιρείες. Πόσα από αυτά τα 2.5 δισ. χρειάζεται το νοσοκομείο της Κω για να είναι πλήρες;», διερωτήθηκε κατά τη συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι αντιδράσεις για το «5%»και οι κατηγορίες για «διαστρέβλωση»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» ανέφερε ένα ποσοστό για την υγεία: 5%. Αυτό το ποσοστό εμπεριείχε δύο ερμηνείες, που η μία, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είναι διαστρεβλωμένη από τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι δαπάνες για την υγεία σήμερα είναι στο 6% του ΑΕΠ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, βάσει του προγράμματός του, προτείνει 7,5%. Σηκώνοντας το γάντι η Νέα Αριστερά εξαπέλυσε πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη υπογραμμίζοντας -μεταξύ άλλων ότι «κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του τόσο για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας όσο και για το πρόγραμμα του κόμματος του οποίου ηγείται. Το «ελληνικό του όνειρο» είναι η άλλη όψη της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας».

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης ζητεί μείωση των δαπανών για την υγεία», ενώ το ΚΚΕ σε σχόλιο που πραγματοποίησε επισήμανε πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται επί της ουσίας να προτείνει πάγωμα ή και μείωση των δαπανών για την υγεία».

Απαντώντας ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «προβοκατόρικη» δήλωση του υπουργού Υγείας  πλήρως, ταυτιζόμενη με αυτή της Νέας Αριστεράς

«Την ώρα που η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα κάνει την ανατριχιαστική δήλωση «τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί», οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως είπε ότι «πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα».

Ανταπαντώντας η Νέα Αριστερά υποστήριξε ότι «ο κ. Κασσελάκης αγχώθηκε που αποκαλύφθηκε η ταύτισή του για ακόμη μια φορά με την πολιτική της ΝΔ και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.  Καταλαβαίνουμε την αντίδραση. Συνιστούμε ψυχραιμία και ίσως λιγότερες συνεντεύξεις πέραν της ασφάλειας του lifestyle»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός ανέφερε ότι «ο κ. Κασσελάκης μάς πληροφόρησε σήμερα ότι στόχος του είναι να… μειώσει τις δαπάνες για την υγεία. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, οι δαπάνες για την υγεία πρέπει να ανέρχονται σε ποσοστό τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ. Πληροφορούμε λοιπόν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι σήμερα οι δαπάνες για την υγεία είναι περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βούλα Κεχαγιά –επικαλούμενη και τις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου– τόνισε πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, των 500 εκατομμυρίων ευρώ χρέους ας αναζητήσει τις απαντήσεις της για την κατάντια της Δημόσιας Υγείας στο καταγγελτικό βίντεο του Βουλευτή της, κ. Γιάννη Καλλιάνου. Επειδή μάλλον στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν να διαβάζουν καλά τούς επαναλαμβάνουμε ότι θα επενδυθεί ένα επιπλέον 5% για την υγεία και μέσω της ανακατεύθυνσης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το ΕΣΥ θα ξαναγίνει Δημόσιο υπέρ των πολιτών κι όχι υπέρ των ιδιωτών φίλων της Νέας Δημοκρατίας».

Στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε «αποφασισμένος να ενισχύσει την Δημόσια Υγεία με ποσοστό κατά 5% μεγαλύτερο από όσο προβλέπεται σήμερα γεγονός που θορύβησε τη ΝΔ» και εξού οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Συνεχίζεται η ναυτική περιοδεία Κασσελάκη

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη σε νησιά του Αιγαίου, με αυτήν την ώρα να μεταβαίνει από την Κω προς την Κάλυμνο.

Στις 12:00 θα αναχωρήσει προς τη Λέρο, ενώ στις 14:00 προς το Αγαθονήσι. Στις 16:00 και στις 17:00 θα βρεθεί σε Πάτμο και Αρκιούς, ενώ στις 19:00 θα μεταβεί στην Ικαρία όπου θα διανυκτερεύσει.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινό Bazaar από την ΕΛΕΠΑΠ
Επόμενο άρθρο«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα παντρευτεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα με καλεσμένα όλα τα Σεπόλια»