«Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο;», λέει ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό του κόμματός του από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτό που αναμένεται είναι και η απόφαση του εκλογοδικείου η οποία θα κρίνει αν το κόμμα των Σπαρτιατών θα κηρυχθεί έκπτωτο και από τη Βουλή.

Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου – που ξεδιπλώνεται σε περισσότερες από 50 σελίδες – στηρίζεται στο γεγονός ότι πίσω από την ηγεσία του κόμματος των «Σπαρτιατών» θεωρείται ότι είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε Α’ βαθμό για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν δέχομαι πως είμαι μπροστινός»

«Εγώ θα δεχτώ αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης, εφόσον γίνει δίκη με στοιχεία και μάρτυρες. Δεν τη σέβομαι αυτή την απόφαση» προσθέτει ο κ. Στίγκας, μιλώντας στο MEGA.

«Ο τρόπος που με βοήθησε ο κ. Κασιδιάρης ήταν δημόσιος», υποστηρίζει ο κ. Στίγκας

«Εγώ είχα εντοπίσει μία αναταραχή μέσα στο κόμμα από εξωθεσμικά κέντρα. Εγώ δεν το γνωρίζω εάν αφορούσαν τον Κασιδιάρη. Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ λέει πως υπάρχει υποκρυπτόμενος αρχηγός. Δεν το δέχομαι καθόλου πως είμαι «μπροστινός» ή «αχυράνθρωπος»… Όμως ήταν το «καύσιμο» για το κόμμα μας. Ο τρόπος που με βοήθησε ο κ. Κασιδιάρης ήταν δημόσιος», συμπλήρωσε.

«Ο Άρειος Πάγος δεν στηρίχτηκε σε απόφαση δικαστηρίου. Ποιο είναι το Ανώτατο όργανο; Ο Άρειος Πάγος, χωρίς δίκη; Για τους επτά που έχουν μείνει στο κόμμα βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν έχουν σχέση με τον Κασιδιάρη. Νομικά οι προσφυγές έχουν γίνει σε δύο άτομα, πώς θα γίνει σε όλο το κόμμα; Πρέπει να πάρουμε παράσημο εάν ξεγελάσαμε τους ανώτατους δικαστές. Εάν εκπέσουν οι δύο βουλευτές, το πιο λογικό είναι να γίνουν εκλογές και όχι να μοιραστούν οι έδρες. Αυτό είναι παράνομο».

Τι είπε για το βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Φλώρο

Σχετικά με το βίαιο επεισόδιο μέσα στην Βουλή,  με πρωταγωνιστή τον (εκλεγμένο με τους Σπαρτιάτες) ανεξάρτητο -πλέον- βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο, ο Βασίλης Στίγκας ανάφερε:

«Εγώ το καταδίκασα αλλά οφείλω να πω πως η πλευρά Βελόπουλου ήταν πολύ άσχημη. Τον προκάλεσαν θα πω, αλλά όσα και να σε προκαλέσει δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτή την πράξη. Έχω πέσει και εγώ θύμα του Βελόπουλου. Είχε ψευδώνυμο στο Twitter και έβριζε πολιτικούς του αντίπαλους. Το τελευταίο περιστατικό είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αυτά που έλεγε δεν μπορώ να τα μεταφέρω. Ο Μπογδάνος ξαφνικά άρχισε να με βρίζει και το βράδυ ήταν στο κανάλι του Βελόπουλου».

Πρόσθεσε δε για τον κ. Φλώρο ότι: «Αρχές Σεπτέμβρη ανεξαρτητοποιήθηκε. Δεν είχαμε επαφή έκτοτε. Είχε έρθει ως ένα νέο παιδί και είπα να βάλουμε και έναν νέο άνθρωπο. Μετά τα γεγονότα του Αυγούστου προσπαθούσαμε να τα βρούμε όπως με όλους, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Από όσο γνωρίζω δεν είχε σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη. Μεταξύ των όσων έγγραφαν στο υπόμνημα, ήταν πως ο Κωνσταντίνος ήταν υπεύθυνος της νεολαίας στους «Έλληνες». Αυτό δεν έγινε ποτέ».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Άντρας άρχισε να βγάζει τα ρούχα του σε κοινή θέα σε κεντρική πλατεία (εικόνα)
Επόμενο άρθρο«Οι αντίπαλοι», «Το ζωντανό πνεύμα», «Ο τελευταίος ήρωας» και άλλες πέντε ταινίες σήμερα στα σινεμά