Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών στην Πάτρα, σε εκτεταμένη επιχείρηση από την Παρασκευή το μεσημέρι έως αργά τη νύχτα,  συλλαμβάνοντας συνολικά 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις μαθητές.

Η διακίνηση ναρκωτικών γινόταν εντός των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ τα ναρκωτικά τα έκρυβαν στο ρολόι της ΔΕΗ και σε λούκια

Η είδηση προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και τέσσερις ανήλικοι μαθητές.

Όπως αναφέρει το Tempo24, συνελήφθησαν και 6 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ η διακίνηση ναρκωτικών γινόταν εντός των σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Μαρούδα.

Οι κρυψώνες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (λούκι κεραμοσκεπής) εντός του σχολικού συγκροτήματος ζυγαριά ακριβείας και ποσότητα ναρκωτικών, σε ρολόι της ΔΕΗ χασίς, κοκαΐνη και MDMA κοινώς γνωστή ως ecstasy, αλλά και χρηματικό ποσό το οποίο κατασχέθηκε.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ένας από τους μαθητές σε κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει τα ναρκωτικά σε μαθητές και πολλές φορές αναγκαζόταν να παραδώσει στα αρχηγικά μέλη το χαρτζιλίκι των 2 ευρώ που του έδινε καθημερινά ο πατέρας του ώστε να γλιτώσει το ξύλο.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Πατρών χειριζόταν αρκετό καιρό την συγκεκριμένη υπόθεση, περιμένοντας την κατάλληλη χρονική στιγμή για να δράσει, ενώ για την υπόθεση ήταν ενήμερη και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ ΟΤ live στην έκθεση Beyond 2024 – Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις
Επόμενο άρθροΠυρά της αντιπολίτευσης μετά την αποκάλυψη του in για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ – «Ποια η σχέση με το email gate»