Βόλτα σε κεντρικό δρόμο της Χίου για να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 27 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της «ναυτικής περιοδείας» που λαμβάνει χώρα σε νησιά του Αιγαίου.

Κατά τις συνομιλίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άκουσε τα προβλήματα των πολιτών όπου μεταξύ άλλων μια γυναίκα του είπε ότι «ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν». Μεταξύ άλλων φωτογραφήθηκε με πολίτες που του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία», ενώ συναντήθηκε και με μητέρα ενός φαντάρου που συνυπήρξαν κατά τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη.

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στο λιμάνι της Χίου κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, ενώ αμέσως μετέβη στο Ομήρειο Πολιτιστικό Κέντρο και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην πανελλαδική συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που έλαβε χώρα στο νησί.

Εκεί -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι «οι νησιώτες υποφέρουν από τεράστια ακρίβεια και τουλάχιστον στα βασικά αγαθά το ΦΠΑ πρέπει να πέσει στο 0%, να δοθεί μια μικρή ανακούφιση. Δε γίνεται να έχουμε μερικά νησιά με χαμηλότερο ΦΠΑ από άλλα και να λέμε ότι οι μειώσεις του ΦΠΑ δε δουλεύουν, δεν αποδίδουν. Αποφασίστε τι θέλετε: ή αποδίδει η μείωση του ΦΠΑ ή δεν αποδίδει. Αν αποδίδει βοηθήστε τους φτωχούς συμπολίτες μας, το 26% που βρίσκεται στα πρόθυρα του κοινωνικού αποκλεισμού να μπορέσει να επιβιώσει. Και αυτό γίνεται αν στα βασικά αγαθά μειωθεί το ΦΠΑ στο 0%, όπως είπα και να μπει όριο στο κέρδος του ηλεκτρικού ρεύματος στο 5%. Αυτά μπορεί να τα νομοθετήσει αύριο και να ξέρουν οι συμπολίτες μας ότι δε το κάνει η κυβέρνηση».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. «Εμείς θα επιδιώξουμε σαν οργανισμός να βάλουμε τον αγροτουρισμό στο πλαίσιο της καλλιέργειας της μαστίχας», του επισήμαναν, ενώ έδωσαν και ένα συμβολικό δώρο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε κεντρικό δρόμο της Χίου:

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναχωρεί αυτήν την ώρα για τα Ψαρά. Ακολούθως θα βρεθεί στη Μυτιλήνη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚίνηση στους δρόμους: Στο κόκκινο ο Κηφισός – Ουρές χιλιομέτρων – Πού έχει μποτιλιάρισμα
Επόμενο άρθροΤι έγραφε η Αθηνά Οικονομάκου την ημέρα του γάμου της πριν 6 χρόνια – «Η ωραιότερη μέρα της ζωής μου»