Σύσκεψη όπου θα τεθούν επί τα τάπητος οι μαζικές αγροτικές διαμαρτυρίες του προηγούμενου διαστήματος αλλά και οι κινητοποιήσεις που έρχονται διοργανώνει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου η γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, καλώντας ομοσπονδίες και συλλόγους αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στη Νίκαια Λάρισας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «τη σύσκεψη θα την απασχολήσει η εκτίμηση των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς και πρόγραμμα παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα καθώς τα προβλήματα συνεχώς οξύνονται και η Κυβέρνηση δεν δείχνει την πολιτική διάθεση να δώσει λύσεις».

«Να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εγκατάλειψη»

Σύμφωνα με τη γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων η επιθυμία είναι να συζητηθούν ουσιαστική στη σύσκεψη «η ανάπτυξη το δυνάμωμα και η μαζικοποίηση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος που εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Τη συγκρότηση και λειτουργία νέων Ομοσπονδιών και Συλλόγων. Το διεκδικητικό προσανατολισμό που έχει και θα συνεχίσει να έχει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα ώστε να συσπειρώσει την πλειοψηφία των αγροτών, να ενημερώνει, να παρεμβαίνει, να κινητοποιεί».

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, πως «καλούμε τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους σε όλη την χώρα με αντιπροσωπείες να συμμετέχουν στη σύσκεψη που θα σημάνει μια νέα αρχή και αντεπίθεση του αγροτικού κινήματος ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εγκατάλειψη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕύβοια: Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες
Επόμενο άρθροΕργατική Πρωτομαγιά με απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη