Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Κρήτη οι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ηρακλείου. Ο νέος σεισμός έγινε αισθητός τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01:20) αναστατώνοντας τους κατοίκους, έχοντας και πάλι επίκεντρο τον ίδιο θαλάσσιο χώρο.

«Το επίκεντρο έχει διεύθυνση ανατολή – δύση και σε μεγαλύτερη ενεργοποίηση, η ενέργεια του σεισμού δεν θα πάρει προς τα βόρεια παράλια του Ηρακλείου»

Αρχικώς οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 4 Ρίχτερ, αλλά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο λεπτά αργότερα έδωσε μέγεθος 3,7 της κλίμακας Ρίχτερ.

Χαρακτηριστικό της έντονης δραστηριότητας είναι ότι από το βράδυ της Κυριακής έως χθες το πρωί, σημειώθηκαν οκτώ σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη να φτάνει τα 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες – μίλησε τη Δευτέρα στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής Γεωολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους, λόγω της μεγάλης απόστασης του επικέντρου των δονήσεων.

Παράλληλα, όπως είπε, το επίκεντρο έχει διεύθυνση ανατολή – δύση, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν υπάρξει μεγαλύτερη ενεργοποίηση, η ενέργεια του σεισμού θα πάει προς αυτές τις κατευθύνσεις, και όχι νότια, που είναι τα βόρεια παράλια του Ηρακλείου.

Τέλος, τόνισε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧωρίς διανομή προ’ι’όντων ΤΕΒΑ αυτό το Πάσχα στο Βόλο!!!
Επόμενο άρθροΜεγάλη Τετάρτη: Κυνήγι του Σοκολατένιου Αυγού στο OLD CITY Βόλου