Στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας συνδιοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τη Θαλασσαιμία και την ευαισθητοποίησή της για την Αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς το αίμα αποτελεί μέσω της μετάγγισης τη βασική θεραπεία της νόσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 11.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού (Κ.Καρτάλη –Ανθ.Γαζή) και η είσοδος ελεύθερη.

Την εκδήλωση έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού (Ι.Μ.Δ.), η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Δ.Ο.Θ.) η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο». Ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας είναι μέλος του Άτυπου Δικτύου Φορέων και Συλλόγων Υγείας της Ι.Μ.Δ.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: MEDLEAF ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΜΟΝ.ΙΚΕ , Καρακατσάνης –Food Service, Εκτυπώσεις Σπύρος Κ. Αγιώτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Ώρα προσέλευσης: 10.45
Έναρξη εκδήλωσης-Χαιρετισμοί: 11.00
11.30 «Θαλασσαιμία: Χτες, Σήμερα, Αύριο», Ομιλήτρια κ. Παπαϊωάννου Παρασκευή – Αιματολόγος, Επιμελήτρια Β΄ Μ.Μ.Α. Γ. Ν. Βόλου.
12.00 «Η εθελοντική αιμοδοσία ως πράξη κοινωνικής ωρίμανσης» Ομιλητής κ. Λαφιωνιάτης Στυλιανός – Αιματολόγος, Διευθυντής Ν.Υ.Α, και Μ.Μ.Α. Γ.Ν.Βόλου
12.30 «Ζώντας με τη Θαλασσαιμία», Ομιλήτρια κ. Φρατζή Ευδοξία-Ειρήνη –Γ.Γραμματέας –Βιολόγος
12.45: Ερωτήσεις-Συζήτηση
13.00: Βράβευση κ. Ολυμπίας Τσιμτσιλή- Νοσηλεύτρια

Προηγούμενο άρθροΚάθε μέρα επί δυο χρόνια σνίφαρα κοκαΐνη
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτική δράση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη Σκιάθο