Μια από τις πιο συχνές ενοχλήσεις στο γενικό πληθυσμό της Ελλάδας αποτελούν σύμφωνα με μελέτες οι γαστρεντερικές διαταραχές.  Συγκεκριμένα, 1 στους 2 Έλληνες ταλαιπωρείται από γαστρεντερικές ενοχλήσεις με τη δυσπεψία, τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τη Γαστροοισοφαγική Παλινδρομική Νόσο (ΓΟΠΝ) να επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων.

Ο μηνιαίος επιπολασμός της Γαστροιοισοφαγικής Παλινδρομικής Νόσου (ΓΟΠΝ) στην Ελλάδα ανέρχεται σε ποσοστό 38%, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο συχνές διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση συμβαίνει, όταν υπάρχει αντίστροφη ροή του γαστρικού περιεχομένου στο στόμα ή στον υποφάρυγγα. Διαφοροποιείται από τη ΓΟΠΝ ως προς το γεγονός ότι προκαλεί παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου στον οισοφάγο ή τη στοματική κοιλότητα.

Τα τυπικά συμπτώματά της είναι η καούρα και η παλινδρόμηση οξέος. Ωστόσο, στις γαστρεντερικές διαταραχές συγκαταλέγεται και η δυσπεψία η οποία εκδηλώνεται με την αίσθηση καψίματος ή δυσφορίας πίσω από το στέρνο και είναι συνήθως εντονότερη μετά τα γεύματα ή κατά την κατάκλιση.

Χρήσιμες συμβουλές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων

Στην ανακούφιση των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει η διατροφή και η αλλαγή στον τρόπο ζωής και ακολουθήστε κάποιες μικρές πρακτικές συμβουλές:

  • Καταναλώνουμε μικρότερα και συχνότερα γεύματα. Η μεγάλη ποσότητα τροφής στο στομάχι είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει φούσκωμα, καούρες και δυσπεψία
  • Τρώμε αργά και μασάμε καλά την τροφή μας. Η ταχύτητα με την οποία τρώμε το φαγητό μας, επιδρά στη χώνεψη και στο μεταβολικό ρυθμό
  • Αποφεύγουμε τρόφιμα που μπορεί να επιτείνουν τη δυσπεψία όπως λιπαρά, πικάντικα φαγητά, ανθρακούχα ποτά και καφέδες
  • Αποφεύγουμε την κατανάλωση φαγητού πριν από άσκηση
  • Αποφεύγουμε να ξαπλώσουμε πριν περάσουν 2-3 ώρες από το φαγητό μας. Ξαπλώνοντας μετά το φαγητό, διευκολύνεται η «άνοδος» του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο
  • Ανυψώνουμε την κεφαλή του κρεβατιού. Μπορούμε να βάλουμε δύο μαξιλάρια στην πλάτη μας, ώστε να ανασηκωθούμε και να παρεμποδίσουμε ενδεχομένως μια επικείμενη παλινδρόμηση
  • Αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η εναλλαγή αλκοολούχου ή αεριούχου ποτού με ένα ποτήρι νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα
  • Μειώνουμε το κάπνισμα

Κάτι επιπλέον που συστήνεται ειδικά στις καούρες είναι η κατανάλωση μήλων. Ο λόγος της συγκεκριμένης σύστασης είναι η περιεκτικότητα των μήλων σε πηκτίνη. Έχει φανεί ότι η πηκτίνη σχηματίζει μια γέλη στο ανώτερο σημείο του στομάχου και αποτρέπει την παλινδρόμηση των οξέων.

almora PLUS® REFLUX NO BURN: για τη συνολική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της δυσπεψίας & της καούρας

Η ELPEN έχει εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των σκευασμάτων της σειράς almora PLUS®, στην κατηγορία του γαστρεντερικού συστήματος με το ιατροτεχνολογικό προϊόν almora PLUS® REFLUX NO BURN για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων δυσπεψίας & καούρας.

Το almora PLUS® REFLUX NO BURN περιέχει:

  • Φυτική χιτοζάνη: Ρυθμίζει το pH ανακουφίζοντας με αυτόν τον τρόπο από το αίσθημα οπισθοστερνικού καύσου.
  • Πηκτίνη: Επενδύει το βλεννογόνο του οισοφάγου με προστατευτικό φίλμ που αποτρέπει την παλινδρόμηση του γαστρικού περιεχομένου.
  • L- καρνιτίνη και Ν-ακετυλ-κυστεΐνη: Προστατεύουν το γαστρικό βλεννογόνο από το οξειδωτικό στρες.
  • Οξείδιο του μαγνησίου: Συμβάλλει στη ρύθμιση του pH

Λόγω της συνεργικής δράσης των συστατικών του το almora PLUS® REFLUX NO BURN αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της οξύτητας, της παλινδρόμησης και της λειτουργικής δυσπεψίας.

Το προϊόν είναι κατάλληλο για ενήλικες και διατίθεται σε συσκευασία των 30 μασώμενων δισκίων. Δεν περιέχει λακτόζη και γλουτένη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του almora PLUS www.almoraplus.gr

CE0477  Ιατροτεχνολογικό προϊόν ΙΙb.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜαρία Μπακοδήμου για Φώτη Σεργουλόπουλο: Όταν οι άνθρωποι αλλάζουν διαφορετικά, δημιουργούνται αποστάσεις
Επόμενο άρθροΆστον Βίλα-Ολυμπιακός: Το πρώτο βήμα για το όνειρο ψάχνουν οι Πειραιώτες στο «Βίλα Παρκ»