Τη δική του τοποθέτηση για τη διανομή αρνιών τη Μεγάλη Τετάρτη από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, έδωσε με ανάρτησή του στο facebook, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου Νίκος Παπαπέτρος,αναφέροντας τα εξής:

”Στην αρχή μας πληροφόρησαν ότι ο Δήμος Βόλου θα μοιράσει αρνιά για το Πάσχα στους δημότες. Ρωτήσαμε και εμείς να μάθουμε, σαν σύμβουλοι του Δήμου Βόλου, ποιος το αποφάσισε και από ποιο κονδύλιο θα καταβάλλονταν η σχετική δαπάνη και με ποια κριτήρια θα γινόταν η διανομή. Μετά μάθαμε ότι δεν θα τα μοιράσει ο Δήμος Βόλου αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος με δικά του χρήματα. Φαίνεται ότι έχει πολλά από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, οπότε τι θα του ήταν μια δαπάνη κοντά στα 30.000 ευρώ… Σχεδόν τίποτα. Ο μόνος κίνδυνος ήταν το περίφημο «πόθεν έσχες», που η τελευταία γνωστή δημοσιευμένη ανάρτηση αναφέρει το πενιχρό εισόδημα των 4.000 ευρώ. Πολύ λίγα μάλλον για αρνιά… Αφού ζητήσαμε, λοιπόν, τις πληροφορίες και μάλλον τους «πιάσαμε με τα γίδια στην πλάτη», ενημερωθήκαμε από τον Τύπο ότι τα αρνιά τελικά θα τα αγόραζε και θα τα διένειμε η ΠΑΕ ΝΠΣ ως ελάχιστη προσφορά στους Βολιώτες. Τόσα εξάλλου απολαμβάνει από τον Δήμο, αφού ακόμη και ενοίκιο της τάξης των 1.500 ευρώ πληρώνει για το Πανθεσσαλικό. Οπότε, ας έκανε και μια δωρεά στους Βολιώτες. Από κάπου, όμως, έπρεπε και αυτή να τα προμηθευτεί. Και τι πιο λογικό να τα προμηθευτεί από έναν μέτοχό της (σ.σ. έκανε και πρόεδρος της Νίκης Βόλου στο παρελθόν) ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, από την σύζυγό του, μιας και ο μέτοχος κάποιο πρόβλημα στην τιμολόγηση θα είχε. Και έτσι βρέθηκε και ο προμηθευτής των αρνιών. Έλα όμως που κάπου έπρεπε να παραδοθούν και η ΠΑΕ έχει ως έδρα το Πανεσσαλικό Στάδιο. Ως δια μαγείας όμως, τα αμνοερίφια απεστάλησαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, πιθανότατα επειδή εκεί θα υπήρχε και πρόθυμος (μέτοχος, φίλαθλος;) για διανομή. Όσο για την πληρωμή, κάτι θα έκανε και η ΠΑΕ για να πληρωθεί η σύζυγος του μετόχου της. Περίπου τα μισά, μάλλον, θα τα πήρε… Ε, για τα υπόλοιπα έχουμε.
Στην ιστορία, λοιπόν, αυτή των αρνιών του Πάσχα εμπλέκονται οι εξής:
α) η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, β) ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ και δήμαρχος Βόλου, γ) ο μέτοχος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλου ή για την ακρίβεια η σύζυγός του, δ) το Πανθεσσαλικό Στάδιο, που αποτελεί την έδρα της ΠΑΕ, αν και τα αρνιά κατέληξαν στο Δημαρχείο.
Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε πρόβατα, αφήνουμε τους πολίτες του Βόλου να αντιληφθούν τις σχέσεις όλων των δια-εμπλεκομένων προσώπων και ας κρίνουν μόνοι τους για τις αγαθοεργίες τους. Και να μην αντιμετωπίζονται, αναξιοπαθούντες και μη, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, που στήνονται στη σειρά, επαιτώντας τάχα την ελεημοσύνη του φιλεύσπλαχνου πασά. Όσο για τα πρόβατα και για τον τσομπάνη τους, αυτά την γλίτωσαν για φέτος και κυκλοφορούν μοιράζοντας αρνιά.
Ευχόμαστε Καλό Πάσχα στον μπέη της πόλης μας, στην ομάδα του που παρολίγον να καταλήξει σε Τούρκο (μπέης είναι, με Τούρκους νταλαβερίζεται) καθώς και στο χαρέμι και στα χανουμάκια του. Όλο και κανένα κόκκαλο από τα αρνιά θα περισσέψει για να γλείψουν!
Καλό Πάσχα σε όλους, με αρνιά του ΝΠΣ”.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΆστον Βίλα – Ολυμπιακός 1-2 (Δεύτερο ημίχρονο)
Επόμενο άρθροΡώσοι: Επιστρέφουν οι αυτοεξόριστοι που εγκατέλειψαν τον Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία