Την βαθιά του θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του Δημήτρη Μεταξά, εκφράζει με ανακοίνωσή του το προεδρείο του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας. Ο Δημήτρης Μεταξάς “έφυγε” από την ζωή πριν λίγες ημέρες, νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών. Ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής του Μαγνησιακού και μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων που αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
Η θλιβερή και δυσάρεστη είδηση του αδόκητου θανάτου του μέλους του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας Δημήτρη (Τάκη) Μεταξά του Αποστόλου που έχασε τη μάχη για τη ζωή την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σε ηλικία 68 ετών μας προκάλεσε συναισθήματα θλίψης και οδύνης.
Ο Δημήτρης Μεταξάς ήταν συνταξιούχος του Δημοσίου. Ξεκίνησε ως υπάλληλος στην Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων. (ΥΕΒ)
Όταν το 1992 διαλύθηκε η υπηρεσία αυτή με απόφαση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και υπουργό εσωτερικών το Σωτήρη Κούβελα με μετάταξη έγινε υπάλληλος της τότε Νομαρχίας Μαγνησίας στο τμήμα συντήρησης Νομαρχιακού οδικού δικτύου. Συνταξιοδοτήθηκε ως υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
Άνθρωπος δίκαιος, δραστήριος, σεμνός και ανιδιοτελής. Αγωνιστής όχι μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ποδοσφαιριστής στον ΑΣΒ Μαγνησιακός για πολλά χρόνια, έπειτα ως προπονητής ποδοσφαίρου που δίδαξε ήθος και ποδόσφαιρο σε νέους παίκτες και ως διοικητικός παράγοντας της διοίκησης Μαγνησιακού τα τελευταία χρόνια αλλά και αγωνιστής στη ζωή και οραματιστής μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, χωρίς πολέμους, φτώχεια, αδικία.
Το διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει στην οδύνη της οικογένειάς του και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια σε όλους τους συγγενείς και τους φίλους του.»

Προηγούμενο άρθροΔάφνη Λαμπρόγιαννη: Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο κανονικά, στην πράξη
Επόμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Εγκρίθηκε από το ΣΑΣ και η φετινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β. Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη