Στο πλαίσιο της συνεργασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον ΟΛΒ για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη των εργασιών για την εκβάθυνση του Λιμανιού του Βόλου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη για το σύνολο των ζητημάτων και τον τρόπο επίλυσής τους, με τον πρόεδρο του ΟΛΒ κ. Σωκράτη Αναγνώστου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Μαγνησίας στο Βόλο, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Δημ. Κουρέτα και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Αννας Μαρίας Παπαδημητρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ, ζήτησε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται, η μεταφορά φερτών υλικών από τους χειμάρρους στο λιμάνι του Βόλου, κάτι για το οποίο, όπως ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Επίσης, ο κ. Αναγνώστου, μετέφερε στον Περιφερειάρχη την αγωνία του, για την ταχύτερη εκτέλεση εργασιών εκσκαφής στο λιμάνι του Βόλου, ώστε να απαλλαγεί ο βυθός από τις προσχώσεις, κάτι που έχει αναγκάσει μεγάλα κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να προσεγγίσουν στο Βόλο.

Επίσης, συζητήθηκαν κι άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε η ανάπτυξη του λιμανιού να συνδράμει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠάει για «μπότηδες» ο Κασσελάκης
Επόμενο άρθροΙωάννα Τούνη: Πάσχα στις Σεϋχέλλες