Κορυφώνεται ώρα με την ώρα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, συγκεκριμένα για όσους αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν και τη σημερινή ημέρα, λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Με υπομονή πρέπει να εξοπλιστούν οι οδηγοί καθώς ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οι πρώτες ουρές στα διόδια, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται η κυκλοφορία στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου.

Αντίθετα χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας όπου νωρίτερα υπήρχαν καθυστερήσεις από Καπανδρίτι έως τα διόδια Αφιδνών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας η φετινή έξοδος είναι η μεγαλύτερη μετά την εποχή της πανδημίας, καθώς σχεδόν 700.000 Ι.Χ αναχώρησαν από την Αττική, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 90.000 ταξιδιώτες.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα περίπου 24.300 επιβάτες

Εικόνα από την κίνηση

Δείτε την εξέλιξη της κυκλοφορίας live εδώ.

Ήδη από νωρίς το πρωί, άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα πλοία από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε ότι θα καταφθάσουν συνολικά μες στην ημέρα περίπου 24.300 επιβάτες.

Το πρώτο κύμα επιστροφής ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας με τις εθνικές οδούς να ασφυκτιούν. Σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι της 2 τα ξημερώματα σήμερα έχουν περάσει από την Αθηνών -Κορίνθου 64.100 οχήματα και από την Αθηνών-Λαμίας 46.814.

Δείτε πλάνα από τα διόδια της Ελευσίνας λίγη ώρα νωρίτερα:

Καραμπόλα στα διόδια των Ν. Μαλγάρων

Αυξημένη καταγράφεται από τις 12 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές. Τα εμπλεκόμενα οχήματα -σύμφωνα με την Τροχαία- βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και γίνεται καταγραφή του συμβάντος.

Στο σημείο του τροχαίου εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων (αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες), το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠήρα πολλή κορτιζόνη και πρήστηκα, μου έγραφαν «πάχυνες, τι έκανες στο πρόσωπό σου;»
Επόμενο άρθροΒόλος: Συνελήφθη μεθυσμένη γυναίκα που οδηγούσε αντίθετα σε μονόδρομο!!