Υποχωρούν οι τιμές του χρυσού καθώς το δολάριο σταθεροποιείται ανοδικά, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed για να διαμορφώσουν μια εικόνα για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση κατά 0,5%  στα 2.313,11 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,4% στα 2.321,70 δολάρια η ουγγιά.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι των αντιπάλων του καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Είναι σίγουρα υπεραγορασμένος ο χρυσός και ορισμένα από αυτά τα κέρδη έχουν πλέον αφαιρεθεί από την αγορά, επομένως βρίσκεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε κατάσταση ενοποίησης», εξηγεί στο Reuters η αναλυτής της StoneX, Rhona O’Connell.«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι ουραίοι άνεμοι, ιδιαίτερα σε σχέση με τον γεωπολιτικό κίνδυνο και τις πιθανές πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα, είναι αρκετά ισχυροί για να προσφέρουν στήριξη στον χρυσό αντί να αντιστρέψουν τις κινήσεις που είδαμε πέρα από το περιθώριο τον Απρίλιο».

Ο χρυσός έφτασε στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ των 2.431,29 δολαρίων στις 12 Απριλίου λόγω των ισχυρών αγορών από τις κεντρικές τράπεζες και της ζήτησης από κινέζους ιδιώτες επενδυτές εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.

Η Fed στο επίκεντρο

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed που πρόκειται να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Fed Bank of Minneapolis Neel Kashkari αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο πρόεδρος της Ρίτσμοντ Fed Τόμας Μπάρκιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων θα πρέπει να επιβραδύνει την οικονομία αρκετά ώστε να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Οι έμποροι συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούν με πιθανότητα μεγαλύτερη από 67% ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Συλλαλητήριο των οργανωμένων οπαδών κατά του Γιάννη Αλαφούζου
Επόμενο άρθροΗ εκδίκηση του… αρνιού, οι ρεπόρτερ του Twitter και τα διόδια ως… δείκτης ευημερίας