Μία κινηματογραφική διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί πραγματοποιήθηκε σε εταιρεία εμπορίας χρυσού στην οδό Νοταρά στον Πειραιά με τον δράστη ή τους δράστες να ανοίγουν τρύπες σε δύο μεσοτοιχίες για να καταλήξουν στο κτίριο, αρπάζοντας λεία 100.000 ευρώ.

Είχαν μελετήσει το σχέδιό τους με κάθε λεπτομέρεια. Στόχος τους τα χρηματοκιβώτια σε εταιρεία χρυσού στην καρδιά του Πειραιά. Ένα κτίριο-εργοτάξιο μεσοτοιχία με μια ναυτιλιακή εταιρεία, έγινε το ορμητήριό τους. Άγνωστο παραμένει το πότε ακριβώς έγινε η διάρρηξη, αφού τα γραφεία λόγω Πάσχα, ήταν κλειστά.

«Η αλήθεια είναι ότι εδώ ήταν μια νέκρα, δεν υπάρχει κόσμος… γενικά κίνηση δεν υπάρχει», είπε μία εργαζόμενη σε διπλανό κτίριο.

Έφτασαν στα γραφεία εμπορίας χρυσού μέσω κτιριού ναυτιλιακής εταιρείας

Οι δράστες αφού έκαναν κάτοψη του χώρου βρήκαν έναν τρόπο να μπουν από το διπλανό κτίριο, ανοίγοντας δύο τρύπες μέσα στη ναυτιλιακή εταιρεία ώστε να φτάσουν στα γραφεία εμπορίας χρυσού.

«Προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα, δεν τα κατάφεραν, τη σπάσανε και συνέχισαν σπάζοντας ακόμα άλλους δύο τοίχους και μπήκαν στο διπλανό γραφείο που είναι με εμπορία χρυσού», είπε στο Mega ο Χαράλαμπος Τοπάλογλου, ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας.

Άγνωστο παραμένει το πότε ακριβώς έγινε η διάρρηξη, αφού τα γραφεία ήταν κλειστά λόγω Πάσχα – Άγνωστοι είχαν κόψει νωρίτερα τα καλώδια στον κεντρικό πίνακα του κτιρίου ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός

Οι δράστες παρέμειναν με την άνεσή τους στη ναυτιλιακή εταιρεία, ελέγχοντας με τρυπάνι το πάχος των τοίχων για να δουν πώς θα φτάσουν στα χρηματοκιβώτια που βρίσκονταν ακριβώς δίπλα.

Έφτασαν ανενόχλητοι στα χρηματοκιβώτια – «Ήταν προμελετημένο»

«Ήταν προμελετημένο. Και είχαν κάνει και αναγνωριστικές τρύπες για να δουν που είναι πιο ευαίσθητο το σημείο για να μπουν. Όπως βλέπετε με τρυπάνια έχουν κάνει τρύπες», πρόσθεσε ο Τοπάλογλου.

Ανενόχλητοι πλέον, έφτασαν στα χρηματοκιβώτια. Με μηχάνημα ηλεκτροσυγκόλλησης προσπαθούσαν επί ώρες να ανοίξουν το ένα από τα δύο.

Τελικά τα κατάφεραν και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ, ενδεχομένως και άλλα χρυσά αντικείμενα.

Λίγες ημέρες πριν, άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια στον κεντρικό πίνακα του κτιρίου ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

«Την προηγούμενη είχαν ανοίξει το γραφείο, είχαν κόψει κάτι καλώδια, όλη η πολυκατοικία δεν είχε τηλέφωνο και ίντερνετ μέχρι τώρα και σήμερα το πρωί έμαθα ότι ξαναμπήκαν στο ίδιο», είπε μία εργαζόμενη σε διπλανό κτίριο.

Την προανάκριση ανέλαβε το ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚΑΕ ΑΕΚ: «Θα βαρεθείτε να μας βλέπετε!»
Επόμενο άρθροΣτην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές: Στέφανος εναντίον Κυριάκου