Εξαιρετικά επιφυλακτικοί δηλώνουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που είδαν και τους έξι καταδικασθέντες να μένουν εκτός φυλακής, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών.

Όπως σημειώνουν, θεωρούν ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει η πρωτόδικη απόφαση που έφερε ποινές χάδι στους πέντε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και τον πολίτη από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά.

Τους σόκαρε η απόφαση

Η πρωτόδικη απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τους σόκαρε. Τους εξόργισε. Έφερε ξανά μπροστά τους τις τραγικές εικόνες όσων βίωσαν και που αδυνατούν να ξεχάσουν.

«Έπαθα σοκ όταν άκουσα την πρωτόδικη απόφαση. Ήταν εξευτελιστική τελείως, λες και αποφάσισε η πρόεδρος ότι κάηκαν σκουπίδια. Δεν ξέρω τι να πω, με τι κριτήρια έκρινε και έδωσε αυτές τις ποινές. Είμαι προκατειλημμένη τώρα πια, αλλά θέλω να το βγάλω από το μυαλό μου. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι είδε κάποιος τώρα και ότι κάτι θα αλλάξει», είπε η Αθηνά Μουτάφη, μητέρα θύματος στην τραγωδία που συνέβη το 2018 στο Μάτι.

Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου του 2018 η Αθηνά Μουτάφη είδε το γιο της, Βίκτωρα να χάνεται στη θάλασσα. Είχαν καταφύγει εκεί για να γλυτώσουν από τη φωτιά. Σχεδόν έξι χρόνια μετά αυτό που ζητά είναι δικαιοσύνη.

«Το παιδί μου 3 ώρες άντεξε, μετά δεν μπόρεσε δυστυχώς. Πριν το παιδί μου, εγκατέλειψε και η φίλη μου που ήμασταν μαζί, έφυγε πρώτα η φίλη μου. Στη θέα αυτή πανικοβλήθηκε και ο Βίκτωρας πιο πολύ ακόμη. Το τραγικό ήταν ότι έγιναν όλα μπροστά μας. Ήμουν εκεί μπροστά του. Αναγκάστηκα να αφήσω το παιδί μέσα στη θάλασσα», είπε.

«Σαν να μην άκουσε τίποτα»

Η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης, βρίσκει τους διασωθέντες και τους συγγενείς των νεκρών επιφυλακτικούς.

Ο πολυεγκαυματίας Δημήτρης Φιλιππής μέχρι και σήμερα παλεύει με τα χρόνια προβλήματα που του άφησε η φωτιά.

«Πρέπει να έχω κάνει 16-17 χειρουργεία και έχω να κάνω και άλλα μπας και διορθώσω το χέρι» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

«Δεκαοκτώ μήνες η έδρα ήταν σαν να μην άκουσε τίποτα, ούτε από τις καταθέσεις μας ούτε από τις αγορεύσεις ούτε από τους πραγματογνώμονες», είπε ο Νίκος Γιαννόπουλος, συγγενής θύματος.

Φοβούνται ότι μπορεί να πληγωθούν ξανά

Οι πληγές δεν θα κλείσουν ποτέ για τους συγγενείς των θυμάτων, τους εγκαυματίες και τους κατοίκους του Ματιού.

Ο μεγάλος φόβος τους είναι μήπως μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η απόφαση μετά την έφεση τους πληγώσει ξανά.

«Το Μάτι είναι μία πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ για μας. Θα έπρεπε να είναι μία πληγή για όλη την κοινωνία», είπε η Μαρίνα Καρύδα, κάτοικος Ματιού.

Παράλληλα, η Δικαιοσύνη «τρέχει», ώστε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να προσδιοριστεί αν είναι δυνατόν και μέσα στο καλοκαίρι.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜαρινάκης vs Μητσοτάκης: Αντιφατικές δηλώσεις μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού
Επόμενο άρθροΕπιστολική ψήφος: Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων – Το μήνυμα που λαμβάνουν οι ψηφοφόροι