Σκληρή γλώσσα και επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για να σχολιάσει τη συνάντηση και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Τουρκίας στην Άγκυρα.

Όπως τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του, επιβεβαιώνοντας ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αυταπάτες. Για εμάς η συνθήκη της Λωζάννης είναι γραμμένη σε πέτρα και η μόνη πραγματικότητα στην Κύπρο είναι η κατοχή και βάρβαρη εισβολή του «Αττίλα». Για αυτό και η λύση πρέπει να δοθεί με σεβασμό στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

«Αργά ξύπνησε ο Μητσοτάκης για τη Μονή της Χώρας»

Όσον αφορά τη Μονή της Χώρας και τη μετατροπή της σε τζαμί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «αργά ξύπνησε ο κ. Μητσοτάκης. Απ’ το 2020 είναι διακηρυγμένες οι προθέσεις του Ερντογάν και για την Αγία Σοφία και για τη Μονή της Χώρας».

Καταληκτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «ήδη η επιστημονική κοινότητα υπογραμμίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Γι’ αυτό, λοιπόν, έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουμε κάνει διάβημα στην Ευρώπη και βέβαια σε όλα τα διεθνή fora για να προστατεύσουμε αυτά τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοίνωση για τη συνάντηση εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ήταν «άβουλος» και «αμήχανος» μπροστά στην «προκλητικότητα του Ερντογάν», όπως και η Νέα Αριστερά που ζήτησε «από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επιστροφή του στην Αθήνα να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης λεπτομερώς για τη διαπραγματευτική διαδικασία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦοιτητές: Δράσεις υπέρ των Παλαιστινίων και στην Ελλάδα – Ολονύχτιες διαμαρτυρίες σε Προπύλαια και Λευκό Πύργο
Επόμενο άρθροΜεντιλίμπαρ: «Οπωσδήποτε νίκη κόντρα στην ΑΕΚ»