Στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί μια διευρυμένη σύσκεψη με υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΟΥΕΦΑ για τον τελικό του Conference League που θα γίνει στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena, παρά τις… καφενειακού επιπέδου πληροφορίες για αλλαγή έδρας την τελευταία στιγμή. Σε αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ομάδων του Ολυμπιακού, της Φιορεντίνα αλλά και επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Γι’ αυτό το λόγο σε άλλη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρόντος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία κράτησε αρκετές ώρες τέθηκαν επί τάπητος πολλά θέματα. Το «αγκάθι» των αρμοδίων αφορά στην ασφαλή μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού προς την Νέα Φιλαδέλφεια. «Η οργανωμένη μετακίνηση π.χ. με μηχανές δεν είναι κάτι το οποίο θέλουμε και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες» έλεγε στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας που παρακολούθησε την σημερινή σύσκεψη στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Ένα άλλο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι η μετακίνηση με τον ηλεκτρικό αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ενδεχομένως για κάποια ώρα το κοινό δεν θα χρησιμοποιεί τους συρμούς ώστε να αποφευχθούν….συναντήσεις με άλλους οπαδούς με άγνωστα αποτελέσματα. Όσον αφορά στους οπαδούς της Φιορεντίνα, από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι θα φτάσουν περίπου τις τέσσερις χιλιάδες. «Αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτό σημαίνει ότι τα εισιτήρια που θα φτάσουν σε χέρια Ελλήνων φιλάθλων θα είναι περισσότερα» έλεγε αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο το γεγονός ότι οι οπαδοί των «βιόλα» δεν φαίνεται να είναι «αδελφοποιημένοι» με υποστηρικτές κάποιας ελληνικής ομάδας, είναι ένας «πονοκέφαλος» λιγότερος για τους διοργανωτές και τους υπευθύνους για την ασφάλεια του τελικού. Πάντως, στην ιστορία των οπαδών της Φιορεντίνα έχει καταγραφεί και μια «μαύρη» σελίδα που δεν έχει σχέση με επεισόδια αλλά με την συμπεριφορά των υποστηρικτών της. Ήταν λίγες μέρες μετά την τραγωδία του Χέιζελ το 1985 όπου 39 οπαδοί της Γιουβέντους, της άλλης ιταλικής ομάδας, είχαν χάσει την ζωή τους. Τότε και ενώ ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα ήταν ακόμη συγκλονισμένη από το δολοφονικό χτύπημα των Άγγλων χούλιγκαν, στο γήπεδο της Φιορεντίνα, Αρτέμιο Φράνκι, αναρτήθηκε ένα πανό που έγραφε: «Χέιζελ: 39 λιγότεροι Γιουβεντίνοι»!

Το σίγουρο είναι ότι η OPAP Arena θα είναι ένας «αποστειρωμένος» χώρος όπου κανείς δεν θα μπορεί να πλησιάσει αν δεν έχει το εισιτήριο του και ταυτόχρονα κάποιο έγγραφο που θα πιστοποιεί την ταυτότητα του. Θα υπάρχουν διαφορετικές ζώνες ελέγχων, ακόμα και σε απόσταση από το γήπεδο, ώστε κανείς να μην μπορεί να διανοηθεί ότι απλά θα… κόβει βόλτες γύρω από την OPAP Arena.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από τις αρχές και στη συλλογή πληροφοριών καθώς πρόκειται για ένα διεθνές αθλητικό γεγονός που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν κάποιοι θα θελήσουν να το εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους σκοπούς. Γι’ αυτό το λόγο ειδικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα συμβάλουν με τον τρόπο τους. Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, Κρατική Ασφάλεια, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας αλλά και η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δι.Δ.Α.Π.) θα έχουν τις «κεραίες» τους τεντωμένες προκειμένου να κρατήσουν μακριά οποιαδήποτε απειλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠολλοί ξέρουν τον Γιάννη Πάριο, εγώ ξέρω απλά τον Γιάννη
Επόμενο άρθροΤαύρος: Ηλικιωμένος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα