Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας της 14χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα παίζοντας ποδόσφαιρο στο γήπεδο Καλυβίων, στη Λαμία.

«Τώρα μπορεί να κουνάει χέρια και πόδια» δήλωσε ανακουφισμένος ο πατέρας της, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» αλλά και αυτού της Λαμίας αλλά και προς όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της με πραγματικό ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.

Το παιδί νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα του τραυματισμού της από το τοπικό νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της και της ανάγκης να υποβληθεί σε ειδική χειρουργική επέμβαση.

Εκεί της χορηγήθηκε ισχυρή αγωγή και σταδιακά άρχισε να αισθάνεται χέρια και πόδια και να τους κάνει όλους αισιόδοξους για την γρήγορη και πλήρη ανάρρωσή της.

Όπως ανέφερε στο lamiareport.gr ο πατέρας της – σαφώς ανακουφισμένος για την πορεία της υγείας της κόρης του, «ήταν μια μεγάλη περιπέτεια που εύχομαι να μη συμβεί σε κανένα παιδί και καμία οικογένεια».

Στην 14χρονη χορηγήθηκε από το βράδυ της Κυριακής ισχυρή αγωγή και άρχισε ήδη να κουνάει τα άκρα της

Το Νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύται η 14χρονη από το βράδυ της Κυριακής

Τα νέα είναι ευτυχώς ευχάριστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, «και όλα δείχνουν ότι πάμε πολύ καλά, με το παιδί να κουνάει χέρια και πόδια».

«Επιτρέψτε μου», πρόσθεσε στη συνέχεια, να ευχαριστήσω το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ‘Αγίας Σοφίας’ για το ενδιαφέρον που έδειξαν για το κορίτσι μου και το υποδειγματικό περιβάλλον στο οποίο νοσηλεύεται».

«Ομοίως θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στο Νοσοκομείο Λαμίας που ήταν οι πρώτοι που υποδέχτηκαν το κορίτσι μας και φρόντισαν να διακομιστεί με ασφάλεια στην Αθήνα. Φυσικά το ΕΚΑΒ τόσο για την πρώτη μεταφορά στο Νοσοκομείο όσο και για τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων. Ευχαριστώ τέλος τον Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου που συνεχώς ήταν δίπλα μας, δείχνοντας πάνω από όλα ότι είναι άνθρωπος» πρόσθεσε.

Το χρονικό

Το 14χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής καθώς έπαιζε ποδόσφαιρο με άλλα παιδιά γυμνασίου στο γήπεδο Καλυβίων.

Κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες το κορίτσι χτύπησε στο δοκάρι του γηπέδου τραυματίζοντας τον αυχένα της κι έμεινε ακίνητο στο έδαφος. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την 14χρονη στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής της.

Γι’ αυτόν τον λόγο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση από νευροπαιδοχειρουργό.

Αν και εξετάστηκε η περίπτωση αεροδιακομιδής, ωστόσο κρίθηκε ασφαλέστερη η μετακίνηση της με ασθενοφόρο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο [γραφήματα]
Επόμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο γυναίκας στο Βόλο