«Ο κ. Μητσοτάκης που υπήρξε ο μεγαλύτερος χορηγός των εθνικιστών της Βόρειας Μακεδονίας που σήμερα αμφισβητούν στην πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει μπροστά του μια επιλογή. Να αφήσει τα παιχνίδια και να προχωρήσει σε μια στοιχειώδη πράξη προάσπισης του ιστορικού κεκτημένου της Συμφωνίας».

Η Νέα Αριστερά κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εδώ και πέντε χρόνια έχει “παγώσει”  τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία, «ώστε να έχει ευχαριστημένους τους ακροδεξιούς στην κυβέρνηση και στο κόμμα του»

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά, μετά την κίνηση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, που ορκίστηκε αποκαλώντας την χώρα της Μακεδονία και όχι με το συνταγματικό της όνομα.

«Να φέρει άμεσα προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας»

Η Νέα Αριστερά ζητά από τον πρωθυπουργό «να φέρει άμεσα στην βουλή προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας τα οποία εδώ και πέντε χρόνια έχει “παγώσει” ώστε να έχει ευχαριστημένους τους ακροδεξιούς στην κυβέρνηση και στο κόμμα του.

Ταυτόχρονα να καταδικάσει στελέχη του, όπως η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του, που ακόμα και σήμερα… φορούν περικεφαλαίες και μιλούν για “κατάπτυστη συμφωνία”».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤριπλό ουράνιο τόξο έκανε την εμφάνισή του στο Γουδί – Πώς εξηγείται το φαινόμενο;
Επόμενο άρθροSurvivor 2024 – Ασημίνα Χατζηανδρέου: Οι φωτογραφίες με τη γιαγιά της μετά την επιστροφή από τον Άγιο Δομήνικο