«Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το «θαύμα» των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. Ή, μάλλον, ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη – Χατζηδάκη», τονίζει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αναφορικά με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε απάντηση ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ:

– «Μόνο 7 (!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.
– Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.
– Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου)».

Ο Νίκος Παππάς σημειώνει πως «το μόνο’ θαύμα που συντελείται είναι η επιβεβαίωση του κυβερνητικού σχεδίου εκκαθάρισης και η αποκάλυψη του μεγέθους της εξαπάτησης», ενώ υποστηρίζει πως «οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τα δύο».

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στη δήλωσή του, παραθέτοντας δύο υστερόγραφα:

Υ.Γ.: «Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με επιχείρημα ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές κατέθεσαν το 62% των προτάσεων ενίσχυσης (450 από τα 724 επενδυτικά σχέδια), με συνολικό ύψος προϋπολογισμού τα 5,4 δις (47% του συνόλου).

Υ.Γ.2: Επισυνάπτεται η απάντηση υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και η ερώτησή μας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆγριο έγκλημα στη Χαλκίδα: 63χρονη βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της
Επόμενο άρθροΕκκλησιαστική λειτουργία υπό τους ήχους της Τέιλορ Σουίφτ σε γερμανική εκκλησία