«Τα ‘μόνιμα’ μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της ακρίβειας που εφαρμόστηκαν από την 1η Μαρτίου, δεν αποδίδουν», τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό Απριλίου.

Όπως αναφέρει, «για έναν ακόμα μήνα, τον Απρίλιο, η αύξηση του γενικού πληθωρισμού ξεπέρασε το 3%, ενώ σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5%, με την αθροιστική επιβάρυνση των καταναλωτών από μήνα σε μήνα να είναι πλέον δυσβάσταχτη».

Παράλληλα, σημειώνει χαρακτηριστικά πως οι εξαγγελίες του κ. Σκρέκα για μειώσεις στο ράφι των σούπερ μάρκετ σε κατηγορίες προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως τα γενικά καθαριστικά προϊόντα, «έπεσαν στο κενό».

Με βάση την ΕΛΣΤΑΤ, τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, οι μηνιαίες ανατιμήσεις στην ομάδα «Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες» κυμάνθηκαν στο 0,4%, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα είδη καθαρισμού και συντήρησης κατοικίας, ενώ «η ραγδαία άνοδος της τιμής της βενζίνης τις ημέρες των εορτών του Πάσχα – που ξεπέρασε τα 2 ευρώ/λίτρο – οδήγησε στην κατά 1,1% μηνιαία αύξηση στην κατηγορία ‘Μεταφορές’».

«Πληθωρισμός απληστίας, με την ευγενική χορηγία Μητσοτάκη»

Επιπλέον, προσθέτει, «οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση, από 5,3% τον Μάρτιο, και «δραματικές είναι οι αυξήσεις που σημειώθηκαν σε βασικές κατηγορίες τροφίμων, όπως στο ελαιόλαδο (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρια (10,6%) και στο ρύζι (8,5%), ενώ κατά 12,5% αυξήθηκαν οι τιμές των μεταλλικών νερών – αναψυκτικών και χυμών τροφίμων».

«Σύμφωνα, δε, με στοιχεία της Eurostat για τον Απρίλιο, η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων ακολουθώντας την Μάλτα, αν και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι δεύτερη από το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογραμμίζει ο αρμόδιος τομέας της Χαριλάου Τρικούπη.

Για να καταλήξει πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, «με τις προτάσεις που έχει καταθέσει από την αρχή της κρίσης. έχει ως πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα την προστασία το διαθέσιμου εισοδήματος των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης, που πλήττονται από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό απληστίας, ο οποίος φέρει την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά τώρα στην περιφερειακή του Αιγάλεω – Σηκώθηκε και ελικόπτερο
Επόμενο άρθροΣυνάδελφοι μου ζητούν να μεσολαβήσω στον Παπακαλιάτη για το Maestro