Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ, όπως και στην Ελλάδα ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τουρκικές ιστοσελίδες πέρασαν ένα διπλό μήνυμα με το θέμα της Γάζας να κυριαρχεί. Πιο συγκεκριμένα στα τουρκικά ΜΜΕ καταγράφονται οι δηλώσεις που σημειώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που (σς Ελλάδα και Τουρκία) να μην μπορούμε να λύσουμε, ενώ την ίδια στιγμή υπογραμμίζουν και τη δήλωση Ερντογάν πως «η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Anadolu και TRT

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu στις δηλώσεις Ερντογάν έχει τίτλο «Ενισχύεται η αμοιβαία κατανόηση με την Ελλάδα για την καταπολέμηση της Τουρκίας. Συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει θέση για τρομοκρατικές οργανώσεις στο μέλλον της περιοχής μας».

Ενώ στις δηλώσεις Μητσοτάκη σημειώνει πως «Η κατανόηση και η σχέση μεταξύ ημών και Τουρκίας εξελίσονται διαρκώς με θετικό τρόπο».

Για το κρατικό ΤRT Haber κυρίαρχη είναι η δήλωση Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε».

Hurriyet

Η Hurriyet σημειώνει την απάντηση Ερντογάν στον Μητσοτάκη πως «η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση» και προσθέτει τη δήλωση του τούρκου προέδρου περί εποικοδομητικής συνάντησης και προβλημάτων που θα λυθούν με διάλογο.

Ahaber

Στο Ahaber ο τίτλος είναι η απάντηση Ερντογάν στον Μητσοτάκη για το Παλαιστινιακό και πως «αν αποκαλείς την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση είναι αναλγησία». Στους τίτλους σημειώνεται παράλληλα η αναφορά στη Μονή της Χώρας και τη δήλωση Ερντογάν πως και ως τέμενος θα είναι ανοιχτή για επίσκεψη σε όλους, καθώς και στην δήλωση του τούρκου προέδρου πως «δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε».

Milliyet

Στη Milliyet o τίτλος είναι επίσης η απάντηση Ερντογάν στον Μητσοτάκη για τη Χαμάς: «Δεν συμφωνούμε σε αυτό το θέμα». Παράλληλα υπάρχει αναφορά στις δηλώσεις των δύο ηγετών περί αξιοποίησης των ζητημάτων που υπάρχει συμφωνία και στη φράση Ερντογάν πως δεν υπάρχει θέμα που δεν μπορούμε να λύσουμε.

Sabah

Για τη Sabah ο τίτλος είναι «ο πρόεδρος Ερντογάν απάντησε κατά πρόσωπο στο Μητσοτάκη: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓκουαρντιόλα: «Νικάμε, διαφορετικά η Άρσεναλ θα είναι πρωταθλήτρια»
Επόμενο άρθροΠολλοί ξέρουν τον Γιάννη Πάριο, εγώ ξέρω απλά τον Γιάννη