Η αισθητή μείωση της ΝΔ και η άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συντελέσουν την πολιτική ανατροπή, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου.

Όπως τόνισε η Βούλα Κεχαγιά, «όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα βοηθήσει στην πολιτική ανατροπή. Οι ευρωεκλογές θα είναι το βήμα για τη νίκη στις πρώτες ευρωεκλογές που θα ακολουθήσουν», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν έγινε καμία αναφορά στις διάφορες μας με τη γείτονα χώρα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας την υπόθεση με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά προέταξε αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον και θα φέρει προς κύρωση στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας.

«Κροκοδείλια δάκρυα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν έχει ενοχληθεί τόσο γιατί δεν φέρνει τα τρία μνημόνια συνεργασίας; Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη», είπε η Βούλα Κεχαγιά μεταξύ άλλων.

Εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ρωτώντας κατά πόσο θα θέσει το ζήτημα αποβολής του VMRO από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Όσον αφορά την ακρίβεια, η Βούλα Κεχαγιά γνωστοποίησε ότι στις 24 Μαΐου θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δια μέσω του Σωκράτη Φάμελλου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει και πρόταση νόμου για το φορολογικό εξειδικεύοντας τις προτάσεις που είχε προβάλλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτηθείσα για αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη και το εάν η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λάθος, απάντησε ότι ο τότε πρόεδρος και τα στελέχη του κόμματος τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιστικού προγράμματος.

Παράλληλα δεν σχολίασε τη σφοδρή σύγκρουση του Παύλου Πολάκη με τον πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γρηγόρη Γεροτζιάφα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Απορώ πως μια κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηρίζεται ως επισπεύουδα μετά από πέντε χρόνια που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας, ανέφερε σχετικά με τη δήλωση του Παύλου Μαρινάκη στο MEGA σχετικά με τα μνημόνια.

Όσον αφορά το ντιμπέιτ που ζήτησε προς λίγης ώρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής απάντησε επισήμως στη διακομματική ότι τα ντιμπέιτ του Κυριάκου Μητσοτάκη διενεργούνται στη Βουλή. Θέλουμε ένα ντιμπέιτ μεταξύ Μητσοτάκη και Κασσελάκη», είπε.

Για το ομοφοβικό σχόλιο που δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Βόλο και καταγράφηκε σε βιντεοληπτικό υλικό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί για το πρόσωπο που εκτόξευσε την ύβρη προς τον ίδιο αλλά δεν θέλησε να δοθεί κάποια συνέχεια ως προς αυτό. Ο πρόεδρος κάλεσε το παιδί να ανέβει στο βήμα ώστε να του δώσει τον λόγο για να εκφραστεί δημόσια και δημοκρατικά».

Η Βούλα Κεχαγιά είπε επίσης ότι η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα εν όψει των ευρωεκλογών.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαρυπίδης: «Όχι» από Παναθηναϊκό και ΕΠΟ στην πρότασή του για τις κάμερες
Επόμενο άρθροΤουρίστας από τη Σκιάθο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου