«Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και να φέρει οικονομική ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παρακολούθησε στην Κομοτηνή την παρέλαση, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Ελευθέρια της Θράκης.

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τη Θράκη ως ένα από τα λίγα και καλύτερα παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και σημείωσε πως η επιθυμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μία σύγχρονη Ελλάδα, η οποία θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο.

«Η παρουσία μου εδώ να δώσει ένα θετικό μήνυμα για ένα λαό, για μία χώρα η οποία θα είναι ενωμένη αρμονικά και που, πάνω από όλα, θα αγαπά ο ένας τον άλλον με πραγματική αλληλεγγύη»

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι σήμερα εδώ στη Θράκη, στην Κομοτηνή, 104 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θράκης, μιας Περιφέρειας η οποία, δυστυχώς, είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και μία Περιφέρεια που θα έπρεπε να ήταν πρότυπο ανάπτυξης και ένταξης στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Όπως ανέφεφερε, «ο καλύτερος τρόπος η Πολιτεία να αποδείξει τη στήριξή της στη Θράκη είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και να φέρει οικονομική ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο. Μέσα σε αυτά τα εργαλεία πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι εδώ είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Επιθυμούμε μία σύγχρονη Ελλάδα. Μία Ελλάδα η οποία θα σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, το διεθνές δίκαιο. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και εύχομαι η παρουσία μου εδώ να μπορεί να δώσει ένα θετικό μήνυμα για ένα λαό, για μία χώρα η οποία θα είναι ενωμένη αρμονικά και που, πάνω από όλα, θα αγαπά ο ένας τον άλλον με πραγματική αλληλεγγύη».

Θερμή υποδοχή από τους μαθητές και ένα δώρο – έκπληξη

Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν στον Στέφανο Κασσελάκη μαθητές και μαθήτριες, που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Με το που ολοκληρώθηκε η παρέλαση, δεκάδες μαθήτριες και μαθητές «περικύκλωσαν« τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά, ενώ δέχτηκε και ένα πρωτότυπο δώρο, ένα… μπαλόνι Spiderman από τους μαθητές,. οι οποίοι του είπαν πως είναι μόνο για εκείνον!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, περπάτησε στο κέντρο της Κομοτηνής και συνομίλησε με πολίτες, κυρίως νέους, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ευάγγελο Αποστολάκη, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, τον ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο Κώστα Αρβανίτη, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Δώρα Αυγέρη, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Λύδια Βενέρη, Γρηγόρη Στογιαννίδη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Οι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα – Κέρδισε κορυφαίες διακρίσεις στα Leisure Lifestyle Awards 2024
Επόμενο άρθροΚαλλιόπη Χάσκα: Πριν φύγω στο Μπέρκλεϊ είχα την Μαρίνα Σάττι καθηγήτρια στο τραγούδι