Αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση για τους νοσηλευτές που έφυγαν από τη ζωή, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Νοσοκομείο Βόλου με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή που γιορτάστηκε προχθές Κυριακή 12 Μαΐου.
Στην είσοδο του Νοσοκομείου βρέθηκαν νοσηλευτές, εκπρόσωποι υπηρεσιών αλλά και η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Μηνδρινός τόνισε πως «τα προβλήματα των νοσηλευτών δεν έχουν επιλυθεί. Ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως ήταν και η υπόσχεση στην περίοδο της πανδημίας. Μείναμε με το χειροκρότημα για την προσφορά των εργαζομένων στην πανδημία και τα δάκρυα του προηγούμενου υπουργού υγείας κ. Κικίλια».

Σύμφωνα με τον κ. Μηνδρινό η πλειονότητα των εργαζομένων είναι νοσηλευτές. Υπάρχουν 522 μη καλυμμένες οργανικές θέσεις εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν νοσηλευτές. Λόγω της έλλειψης νοσηλευτών παρατηρείται το φαινόμενο να είναι λιγοστοί σε κάποιες κλινικές οι νοσηλευτές στις βραδινές βάρδιες. Για παράδειγμα υπάρχουν περιπτώσεις που στις νυχτερινές βάρδιες δουλεύουν δύο νοσηλεύτριες για 30-40 νοσηλευόμενους. Είναι και ένας λόγος που υπάρχουν αρκετές αποκλειστικές νοσοκόμες.
Λόγω της στασιμότητας σε μισθούς, των δύσκολων συνθηκών εργασίας αλλά και της μη ικανοποίησης οικονομικών κινήτρων παρατηρείται το φαινόμενο να αποχωρούν από το ΕΣΥ νοσηλευτές για να κάνουν άλλη εργασία.
Ο κ. Μηνδρινός τόνισε πως «οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα και η πολιτεία θα πρέπει να δώσει λύσεις. Γι’ αυτό και βλέπουμε νοσηλευτές να σπουδάζουν άλλα επαγγέλματα για να φύγουν από το ΕΣΥ».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης του Νοσοκομείου οι νοσηλευτές ανέρχονται στους 433.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος ανέφερε πως «η νοσηλευτική υπηρεσία είναι ο κεντρικός μοχλός και η κινητήρια δύναμη του Νοσοκομείου για να λειτουργήσει. Όποια αιτήματα έχουμε από τη νοσηλευτική υπηρεσία έχουν ικανοποιηθεί όλα».

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώθηκαν τα εξής: «Από το 1965 η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα αφιερωμένη σε όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό ανά τον κόσμο, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της καθημερινής προσφοράς τους. Με αφορμή αυτή την επέτειο η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη για όλο το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί και εργάζεται γι΄ αυτό και θα ήθελε να απευθύνει δημόσια ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το ανεκτίμητης αξίας έργο που προσφέρει στο συνάνθρωπο, την αφοσίωση στην ανθρώπινη φροντίδα και την εφαρμογή της νοσηλευτικής πρακτικής με ασφάλεια και επαγγελματισμό. Ευχόμαστε από καρδιάς υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε το κοινωνικό και πανανθρώπινο έργο σας».

Προηγούμενο άρθροΘλίψη για τη Βάνα Μπάρμπα: Πέθανε η μητέρα της, Αφροδίτη
Επόμενο άρθροΚατά 30.000 στρέμματα μικρότερη η Κάρλα σε σχέση με τον Φλεβάρη