Η UEFA θα ζητήσει από τις Εθνικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, το καλοκαίρι του 2024, να διασφαλίσουν ότι ο αρχηγός τους θα είναι ο μόνος παίκτης που θα μιλάει στον διαιτητή, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τις βασικές αποφάσεις του ρέφερι στους συμπαίκτες του.

Το μέτρο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις ομάδες να κατανοήσουν γιατί και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις του βοηθού διαιτητή βίντεο (VAR) και κατ΄ επέκταση να εμποδίσει μια σκηνή που είναι πολύ συχνή στα γήπεδα, με αρκετούς ποδοσφαιριστές να περιβάλλουν τον διαιτητή διαμαρτυρόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχηγοί στο Euro 2024 θα κληθούν να διασφαλίσουν ότι οι συμπαίκτες τους δεν θα πιέσουν τους άρχοντες των αγώνων με το να τους προσεγγίζουν, προκειμένου να επιτρέψουν την απρόσκοπτη διεξαγωγή απευθείας συνομιλίας μεταξύ του αρχηγού τους και του διαιτητή.

Οι παίκτες που δεν θα σέβονται το ρόλο του αρχηγού και θα πλησιάζουν τον διαιτητή «δείχνοντας οποιοδήποτε σημάδι ασέβειας ή διαφωνίας», θα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα.

Ο γενικός διευθυντής των διαιτητών της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, δήλωσε ότι αυτό θα συμβάλει ώστε «η απόφαση να αναμεταδοθεί έγκαιρα και με σεβασμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπό έλεγχο η φωτιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο
Επόμενο άρθροΒραυρώνα: Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος – «Είχε κακώσεις που προκλήθηκαν όταν ήταν εν ζωή»