«Είμαστε η κοινωνική πλειοψηφία που διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή», δήλωσε από την Καβάλα, όπου περιόδευσε την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του κόμματος.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης έκανε βόλτα στην παραλία της πόλης, συνομίλησε με ντόπιους και επισκέπτες. καθώς και με νέους ανθρώπους που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

«Εμείς είμαστε ξεκάθαρα προοδευτική δύναμη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε κυρίως στην ακρίβεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της αγοράς, τονίζοντας παράλληλα πως «το 53% των μισθωτών σε αυτή την χώρα έχουν μισθό λιγότερο από 1.000 ευρώ μικτά. Πείτε μου εσείς αν μπορεί κάποιος να ζήσει με αυτά τα χρήματα; Όταν την ίδια ώρα οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο – για όσους τυχαίνει να διαθέτουν μετοχές και μερίσματα – έχουν ρεκόρ κερδών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει λοιπόν να έχουμε εξορθολογισμό της οικονομικής δραστηριότητα της χώρας μας, με έμφαση στους οικονομικά αδύνατους, με ανοιχτές αγορές αλλά ελεγμένες, με ένα τραπεζικό τομέα που δεν θα βγάζει υπερκέρδη μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και 40 δισ. ζημία», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Βιώνουμε στασιμότητα και σταθερότητα προς τα πίσω»

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «είναι σκληρή η χώρα μας για πολύ κόσμο, αν έχεις γεννηθεί με λάθος επίθετο, στη λάθος μεριά της πόλης ή στην επαρχία, όταν δεν υπάρχει δημόσια υγεία και παιδεία και όταν υπάρχει εργασιακή επισφάλεια και δυσβάσταχτη φορολογία, σε βαθμό ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πληρώνει ποσοστιαία τον ίδιο φόρο με μια μεγάλη επιχείρηση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που κάλεσε τον κόσμο στην Καβάλα να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, υπογράμμισε πως η σημερινή Ευρώπη πρεσβεύει μόνο την λιτότητα και η κυβέρνηση, από την πλευρά της, «δεν διαπραγματεύεται μια χαλαρή δημοσιονομική πολιτική».

Αντέκρουσε το επιχείρημα Μητσοτάκη περί πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, λέγοντας πως είναι ώρα «να αλλάξει το πολύ καλά δομημένο σύστημα προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, που συνδυάζει τα μηνύματα από ακριβοπληρωμένους συμβούλους, μήπως και χειραγωγήσει αποτελεσματικά διαφορετικές κοινωνικές ομάδες της χώρας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Καβάλα

«Εμείς είμαστε ξεκάθαρα προοδευτική δύναμη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «θέλουμε το καλό της κοινωνίας και κανείς δεν θέλουμε να μείνει πίσω».

«Εκείνοι σας τρομάζουν πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τα συμφέροντά της στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, εκείνο που όλοι βιώνουμε είναι μια στασιμότητα και μια σταθερότητα προς τα πίσω», ανέφερε και απευθυνόμενος στους πολίτες είπε πως είναι στο δικό τους χέρι η καλύτερη ζωή που όλοι θέλουν και επιδιώκουν.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕλληνοτουρκικά: Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο
Επόμενο άρθροΕντυπωσίασε η Θεσσαλία σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι