Έως και την Τρίτη 21 Μαΐου θέτει το ΥπΑΑΤ σε διαβούλευση την πρόταση των βαθμολογικών κριτηρίων της 1ης πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων προς ένταξη στο πρόγραμμα των νέων αγροτών (παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του ΣΣ ΚΑΠ).

Η έγκριση των κριτηρίων επιλογής καθώς και της ελάχιστης βαθμολογίας θα γίνει στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 την Πέμπτη 30.05.2024.

Σε 55 βαθμοί για την Ηπειρωτική Χώρα και την Κρήτη, 50 βαθμοί για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων η βαθμολογική βάση

Τα βαθμολογικά κριτήρια επιλογής

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα όπως έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση:

Βαθμολογική βάση: 55 βαθμοί για την Ηπειρωτική Χώρα και την Κρήτη, 50 βαθμοί για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προτάσσονται όσοι συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθμολογία στο κριτήριο 4.3 (Τομεακός και διαρθρωτικός προσανατολισμός της εκμετάλλευσης και δυναμική της εκμετάλλευσης), στη συνέχεια στο κριτήριο 4.4 (Τομεακός και διαρθρωτικός προσανατολισμός της εκμετάλλευσης και δυναμική της εκμετάλλευσης) και τέλος στο κριτήριο 6 (Υλοποίηση επενδύσεων).

1. Εκπαιδευτικό επίπεδο υποψηφίου: Αξιολογείται και βαθμολογείται ο βαθμός συνάφειας και επάρκειας των επαγγελματικών προσόντων των αρχηγών εκμεταλλεύσεων. Βαθμολογείται μόνο ένα από τα τρία κριτήρια.

2. Συμμετοχή και παραμονή σε Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών

3. Αξιολογούνται τα χωρικά χαρακτηριστικά του τόπου μόνιμης κατοικίας των αρχηγών εκμεταλλεύσεων

4.1. Τομεακός και διαρθρωτικός προσανατολισμός της εκμετάλλευσης και δυναμική της εκμετάλλευσης

4.2. Τομεακός και διαρθρωτικός προσανατολισμός της εκμετάλλευσης και δυναμική της εκμετάλλευσης

4.3 Τομεακός και διαρθρωτικός προσανατολισμός της εκμετάλλευσης και δυναμική της εκμετάλλευσης

4.4 Τομεακός και διαρθρωτικός προσανατολισμός της εκμετάλλευσης και δυναμική της εκμετάλλευσης

5. Παραγωγή ποιοτικών προϊόντων

6. Υλοποίηση επενδύσεων

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις για τα δύο μεγάλα παιχνίδια της Super League από το Πάμε Στοίχημα
Επόμενο άρθροΔιακοπή νερού στον Αλμυρό