Το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής  αποτελεί τη σημαντικότερη υγειονομική μονάδα του Δήμου μας και το επίπεδο της λειτουργία του επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η παράταξή μας θεώρησε σκόπιμο στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας και να συνομιλήσει με το προσωπικό για να διαπιστώσει και να διαμορφώσει ιδία άποψη για τα προβλήματα και τις ανάγκες του. Στην επίσκεψη ήταν παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Σωλήνης και Γωγώ Σταθαράκου και ο τοπικός σύμβουλος Σπύρος Βαλούκος.

Μετά την επίσκεψη μας και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αντιληφθήκαμε τις σοβαρές ελλείψεις του ΚΥ. Στόχος μας είναι να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στο υποστελεχωμένο ΚΥ Αργαλαστής καθώς και να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για το ζήτημα αυτό που δυστυχώς διαιωνίζεται και παραμένει άλυτο με σοβαρές επιπτώσεις στους κατοίκους του Νοτίου Πηλίου.

Η υποστελέχωση του ΚΥ Αργαλαστής έχει άμεσο αντίκτυπο και στην λειτουργία των τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου όπου εκεί προσφεύγει αναγκαστικά η πλειοψηφία των ασθενών για ραντεβού με ιατρούς και τις απαραίτητες εξετάσεις με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή και την επικοινωνία με κάθε αρμόδιο φορέα και Υπουργείο ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση και να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ούτως ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Αργαλαστής προς όφελος των ασθενών και των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.

Οι ελλείψεις που έχουμε εντοπίσει είναι οι εξής:

Παιδίατρος μόνιμος όχι με μπλοκάκι.

Νοσηλεύτριες σε μόνιμη θέση

Διασώστες δυο σε κάθε βάρδια

Σταθμός ΕΚΑΒ

Μαία

Τεχνολόγος ακτινολόγος

Παρασκευάστρια Μικροβιολογικού

Συντηρητής Καθαριότητα

Κλίβανος Οδοντίατρου

Με αισθημα ευθύνης για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας στο νότιο Πήλιο ήρθαμε σε επαφή με αρμόδιους φορείς και με το βουλευτή Μαγνησίας κύριο Χρήστο Μπουκώρο όπου τον ενημερώσαμε για τα σοβαρά προβλήματα του ΚΥ Αργαλαστης. Ανταποκρίθηκε με την υπόσχεση τον εξοπλισμό του οδοντιατρείου ώστε να μπορεί να εργαστεί ο οδοντίατρος που θα αναλάβει καθήκοντα σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και την επίλυση άλλων θεμάτων του ΚΥ. Έχουμε πλέον παιδίατρο στο κέντρο υγεία Συνεχίζουμε τις συναντήσεις με όλους τους φορείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προηγούμενο άρθροΚάτι έλεγα σε ένα νούμερο στο Δελφινάριο, και τα πήρε στο κρανίο η Άντζελα Δημητρίου
Επόμενο άρθροEBRD: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,3% το 2024 και 2,6% το 2025 για την ελληνική οικονομία