Χαρακτηριστικά φρεσκάδας και ζωντάνιας εντοπίζει στον Στέφανο Κασσελάκη ο σύμβουλος ανάλυσης δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άρης Σπηλιωτόπουλος, αποκαλώντας τον παράλληλα άφθαρτο και πετυχημένο.

Όπως τόνισε στο MEGA ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, «το κοινό χαρακτηριστικό είναι στον τρόπο που επικοινωνούσα εγώ και στον τρόπο που επικοινωνεί με άλλα μέσα κάτω από άλλες εποχές ο Κασσελάκης, ο λεγόμενος αντισυμβατικός, πιο μπροστά από την εποχή μας. Πολλές φορές ο κόσμος που έχει συνηθίσει σε συγκεκριμένες νόρμες συμπεριφοράς και έρχεσαι και επικοινωνείς με διαφορετικό τρόπο, στην αρχή σαστίζει, κρατά μία απόσταση, μέχρι να συνειδητοποιήσει τελικά ότι αυτό που έχεις να πεις είναι πιο σημαντικό από τον τρόπο με τον οποίο το λες».

«Ένα κομμάτι του μεσαίου χώρου είναι εφαπτόμενο με αυτό το άνοιγμα»

Ακόμη, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει πολλές επικοινωνιακές δεξιότητες και δεν χρειάζεται επικοινωνιακές κατευθύνσεις.

Όσον αφορά τη σχέση του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πολιτικός αναλυτής τόνισε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τεχνοκρατική σχέση. «Δεν ανήκω στα στελέχη που έχουν τη θεσμική ιδιότητα της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Ακολούθως επισήμανε πως ανέκαθεν ανήκε στον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη που συνεργάζεται «με ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά και διεισδύει στην πλευρά του δημοκρατικού χώρου».

Συνέχισε λέγοντας ότι ήταν πάντα στο δημοκρατικό κέντρο. «Είμαι από αυτούς που είχαν ένα πνευματικό παιδί, τον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Όταν η ΝΔ μετά τον Κώστα Καραμανλή άνοιξε την πόρτα της σε ακραία στοιχεία και μετατοπίστηκε δεξιά. Είναι λογικό ένα κομμάτι του μεσαίου χώρου να αισθάνεται ορφανό», υπογράμμισε.

Επιπροσθέτως τόνισε πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με πειστικό τρόπο διεισδύει στον μεσαίο χώρο, δηλαδή αγκαλιάζει τα προβλήματα της μεσαίας τάξης και ανοίγεται από τη δημοκρατική Αριστερά μέχρι το κέντρο, αντιλαμβάνεστε ότι ένα κομμάτι του μεσαίου χώρου είναι εφαπτόμενο με αυτό το άνοιγμα».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, είπε πως αποτελείται από δύο κόσμους, ενός εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που κυβερνά και ενός ακραίου στοιχείου που προέρχεται από κόμματα δεξιότερά της.

«Δύο κόσμοι βρίσκονται στη ΝΔ»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλάβει τον κεντρώο χώρο. Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει άνοιγμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή πολλά κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ, αυτό που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ισορροπεί δύο πράγματα».

Καταληκτικά ανέφερε ότι «πρώτον, ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή για ακραία στοιχεία. Δεύτερον, αν δείτε την προεκλογική περίοδο στο Ζάππειο, που υποτίθεται ήταν η μεγάλη επέτειος της ΝΔ, η ομιλία του κου Σαμαρά ήταν πλατφόρμα alt right, όλη η ΝΔ ήταν από κάτω και χειροκροτούσε. Στην πραγματικότητα δύο κόσμοι βρίσκονται στη ΝΔ, με τη διαφορά ότι αυτή που κυβερνά είναι η συνιστώσα του ελεγχόμενου παλιού εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που έχει πολεμηθεί για μία σειρά σκανδάλων».

Δείτε όσα είπε στο MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκρή ηλικιωμένη στον Πλάτανο Αλμυρού
Επόμενο άρθροHμέρα ανοιχτής επίσκεψης στις εγκαταστάσεις στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο