Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Σκοπέλου συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστου Στρατηγόπουλου.

Κατά τη συνάντηση, υπήρξε εκ μέρους του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου (Δ.Σ.Β.), αναλυτική ενημέρωση του Δημάρχου Σκοπέλου, για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου, μετά την ψήφιση του Ν. 5108/2024 – για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και την χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης– δυνάμει των προβλέψεων, του οποίου αυτό (Ειρηνοδικείο Σκοπέλου)μετατρέπεται σε Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Βόλου.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι η πραγματική, λειτουργική αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου, του μοναδικού δικαστικού σχηματισμού της Π.Ε. Βορείων Σποράδων, προϋποθέτει συνδυαστικά την πλήρη και άμεσης στελέχωση των οργανωτικών θέσεων των υπαλλήλων του, την defacto παρουσίασης των Δικαστών, που θα υπηρετούν στο δικαστικό σχηματισμό, την αναβάθμιση της ψηφιακής και (τυχόν απαιτούμενης) κτιριακής υποδομής του και παράλληλα την άρση, αλλιώς άμβλυνση, των προβλημάτων, που υφίστανται σήμερα και σχετίζονται με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκοπέλου.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Β. δεσμεύτηκαν για την από κοινού παρουσίαση των κρίσιμων ζητημάτων στις αρμόδιες Αρχές (και κυρίως προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης), ώστε να προκύψουν λύσεις που θα οδηγήσουν στη λειτουργική αναβάθμιση και εν τέλη την εξασφάλιση της προοπτικής βιωσιμότητας του νέου πρωτοδικαστικούσχηματισμού, η διάτρηση του οποίου κρίνεται επιβεβλημένη, με βάση τις αρχές της «νησιωτικότητας» και τις ανάγκες εξυπηρέτησης των δικαστικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών των Βορείων Σποράδων.

 

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα της χώρας – Ποια ήταν
Επόμενο άρθροΣκάνδαλο υποκλοπών – Η ΕΥΠ δεν αποκαλύπτει το λόγο παρακολούθησης Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ