Ελεύθερος παρέμενε ο 50χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της 40χρονης στο Μενίδι, παρά το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα τον είχε καταγγείλει τρεις φορές στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία.

Το τελευταίο συμβάν

Στις 7 Μαΐου ο αναζητούμενος ως δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι συνελήφθη μετά από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε τότε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

O 50χρονος πρώην σύζυγος της 40χρονης είναι ο Νο1 ύποπτος για τη δολοφονία της, όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Με αυτές τις κατηγορίες παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επόμενη ημέρα 8/5.

Το βράδυ της σύλληψης του παρέμεινε κρατούμενος και την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στο εδώλιο για να δικαστεί.

Αναβολή στη δίκη

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου για κρείσσονες αποδείξεις λόγω απουσίας της παθούσας.

Μετό από αυτή την εξέλιξη το δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και ως εκ τούτου τον άφησε ελεύθερο.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι ο εισαγγελέας που είχε τη δυνατότητα τον κράτησε μέχρι τη δική του, αλλά από εκεί και πέρα μετά την αναβολή της δίκης και άρθρο 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο υποχρεωτικά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτη Λάρισα σήμερα οι Αρχηγοί ΓΕΑ και ΓΕΣ στην 110 ΠΜ
Επόμενο άρθροΣτη Θεσσαλία τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές