Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή εκπροσώπησε το Υπουργείο Παιδείας στην τελετή υποδοχής του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου Β’ ως Επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Στην συνεδρία υποδοχής, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας, κ. Χρήστος Ζερεφός, παρουσίασε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος, στην συνέχεια, εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Πατριαρχείον Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής: Φάρος Τηλαυγής εις την Ιστορικήν Διαχρονίαν».

Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ έχει τιμήσει την Υφυπουργό Παιδείας με στενή και ουσιαστική επικοινωνία, κατά τις επισκέψεις του στην Ελλάδα, ενώ στην κατ΄ ιδίαν συνομιλία τους, μετά την τελετή υποδοχής, απηύθυνε τιμητική πρόσκληση στην Υφυπουργό να την καλωσορίσει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Η κα Μακρή ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και εξέφρασε την στήριξη της Πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας στην αποστολή και στο έργο του Πατριαρχείου στην διάδοση και διατήρηση της ελληνορθόδοξης παράδοσης στην Αφρική.

Μετά το πέρας της τελετής υποδοχής, η Υφυπουργός Παιδείας παραβρέθηκε σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, στην Αθηναϊκή Λέσχη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρυσουλάκη και του Πρέσβη της Αιγύπτου κ. Όμαρ Άμερ Γιούσεφ.

Προηγούμενο άρθροΝέα ενισχυμένη προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Καταγγελία σοκ 36χρονης για βιασμό και ξυλοδαρμό από τον εν διαστάσει σύζυγό της