Με «μαφιόζικο τρόπο» φαίνεται πως έγινε η αρπαγή των τεσσάρων ανήλικων αγοριών από χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον, καθώς η μητέρα τους χρησιμοποίησε αιχμηρό αντικείμενο για να απειλήσει τους εργαζόμενους, ενώ όπως τους είπε χαρακτηριστικά έχει «συνεργάτες που θα τους πυροβολήσουν».

«Απείλησε τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Τους είπε ότι έχει συνεργάτες γύρω γύρω που μπορεί να τους πυροβολήσουν. Τα πήρε με μαφιόζικο τρόπο»

Τα τέσσερα αδελφάκια αγνοούνται από το μεσημέρι της Τρίτης (14/5) όταν στις 13:45 η μητέρα προέβη σε αρπαγή των ανηλίκων Μιχάλη Άρμπι, 6 ετών, Οδυσσέα Άρμπι, 4 ετών, Γιώργο Άρμπι, 2 ετών και Κωνσταντίνο Άρμπι, 3 ετών από χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον, στο οποίο φιλοξενούνταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, «καθώς συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αρπαγή. Όπως εξήγησε είχε δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» εντολή από την εισαγγελία να πάρει τα παιδιά και να τα μεταφέρει σε χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον «για να προστατευτούν γιατί κινδύνευαν στον χώρο που ζούσαν».

Το μεσημέρι της Τρίτης σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο «ήρθε η μητέρα με ένα προγραμματισμένο ραντεβού να τα δει, άνοιξε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο το φράχτη, τα πήρε και απείλησε τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Τους είπε ότι έχει συνεργάτες γύρω γύρω που μπορεί να τους πυροβολήσουν. Τα πήρε με μαφιόζικο τρόπο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμιά πληροφορία», είπε αρχικά.

«Οι χώροι αυτοί έχουν συνήθως φύλαξη, αλλά δεν μπορείς να έχεις φρούριο έναν χώρο παιδικής προστασίας», εξήγησε ακόμα ο κ. Γιαννόπουλος.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Στις 14/05/2024 και ώρα 13:45, η μητέρα προέβη σε αρπαγή των ανηλίκων Μιχάλη Άρμπι, 6 ετών, Οδυσσέα Άρμπι, 4 ετών, Γιώργο Άρμπι, 2 ετών και Κωνσταντίνο Άρμπι, 3 ετών από χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον, στο οποίο φιλοξενούνταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής και έκτοτε αγνοούνται. Το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ ενημερώθηκε σήμερα 14/05/2024 και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ο Μιχάλης Άρμπι, 6 ετών έχει καστανά μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μαύρο τζιν και άσπρη μπλούζα. Έχει ύψος 1,10.

Ο Οδυσσέας Άρμπι, 4 ετών έχει καστανά μάτια και καστανά μαλλιά. Φορούσε μαύρο παντελόνι φόρμας και μπλούζα κίτρινο με γκρι. Έχει ύψος ένα μέτρο.

Ο Γιώργος Άρμπι, 2 ετών έχει μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε σκούρο παντελόνι και μπλούζα κίτρινη. Έχει ύψος ένα μέτρο περίπου.

Ο Κωνσταντίνος Άρμπι, 3 ετών μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε τζιν παντελόνι, γκρι μπλούζα και έχει ύψος ένα μέτρο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ όλο το 24ωρο, στην ‘Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις’, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕντοπίστηκαν 36 μετανάστες στο Ελαφονήσι – Πού αναμένεται να μεταφερθούν
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές 2024: Στις 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια φέτος – Το πρόγραμμα των εξετάσεων