Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ σχετικά με την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ σήμερα στον Βόλο.
«Η επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη, σήμερα, και μάλιστα στο 1ο Ειδικό Σχολείο Βόλου, στα πλαίσια προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποτελεί πρόκληση όταν στη Γάζα χιλιάδες άμαχοι και παιδιά δολοφονούνται με τα όπλα που απλόχερα χαρίζουν οι ΗΠΑ στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
Ο Τσούνης είναι ανεπιθύμητος στον Βόλο, όπως κάθε εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών, των υπεύθυνων και των πρωταγωνιστών σε δεκάδες φονικές ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά τον κόσμο. Που αιματοκυλούν τους λαούς και θυσιάζουν τη ζωή τους στον βωμό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κυριαρχίας μεταξύ του Αμερικανο – Ευρωπαϊκο – ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου αφ’ ενός και του αντίστοιχου, υπό διαμόρφωση, Ρωσσο – κινεζικού αφ’ ετέρου.
Είναι ανεπιθύμητος στον Βόλο, που με την συμφωνία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τον έχουν μετατρέψει σε δολοφονικό ορμητήριο, σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και ταυτόχρονα σε στόχο πιθανών αντιποίνων – μαγνήτη επιθέσεων εμπλέκοντας τον Βολιώτικο λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην πιθανή περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.
Η επίσκεψη και μάλιστα σε ένα ειδικό σχολείο δεν μπορεί να εξωραΐσει την εικόνα των μακελάρηδων των λαών, της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως και της ελληνικής, που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που μέχρι τώρα έχει δολοφονήσει πάνω από 15000 παιδιά.
Ενώνουμε τη φωνή με τους λαούς όλου του κόσμου και τους φοιτητές στον αγώνα για να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις. Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά».

Προηγούμενο άρθροΒόρεια Εύβοια: Αίτημα για αποζημίωση των συκοπαραγωγών
Επόμενο άρθροΝέα αρχή για τον τόπο μας: «Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα – Στηρίζουμε κριτικά τις θετικές εξελίξεις σε σημαντικά ζητήματα για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου»