Τους φακέλους με υποθέσεις που αφορούν εξαφανίσεις ατόμων τη δεκαετία του΄70 και ιδιαίτερα του έτους 1978 ερευνούν οι αστυνομικοί, μετά το μακάβριο εύρημα ομάδας γεωλόγων, και σπηλαιολόγων, που εξερευνούν τα αρχαία φρέατα μεταλλίων στην Καμάριζα Λαυρίου Αττικής.

Όπως είπε στο ethnos.gr o διδάκτωρ γεωλογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδίκευση στα αρχαία μεταλλεία, Μάρκος Βαξεβανόπουλος, στο αρχαίο φρέαρ «Λούτσα 1», σε βάθος 100 μέτρων από την είσοδο του φρέατος και 53 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός και υπολείμματα ρουχισμού και παπουτσιών.

Οπως είπε ο βολιώτης γεωλόγος, πρόκειται για άνδρα, που έχασε τη ζωή του πριν από πολλά χρόνια και λόγω των εδικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτά τα βάθη, με υψηλά ποσοστά υγρασίας, νεκρά στοιχεία παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο καθώς η αποσύνθεση γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Επίσης συλλέχθηκαν κομμάτια από τον ρουχισμό και μία χαρακτηριστική αγκράφα από τη ζώνη του παντελονιού που φορούσε. Σπουδαίο εύρημα είναι τα υπολείμματα παπουτσιών, διότι διακρίνεται το νούμερο μεγέθους 41.

Φως στην υπόθεση ίσως ρίξουν όσα υποστηρίζουν ηλικιωμένοι της περιοχής, οι οποίοι είπαν στους αστυνομικούς και στην ομάδα των επιστημόνων, ότι το 1978 η ηρεμία στο χωριό τους είχε διαταραχτεί από μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Οι Αρχές αναζητούσαν στα αρχαία φρέατα της περιοχής και στις στοές των μεταλλίων έναν άνδρα που είχε εξαφανιστεί και είχε σχέση με υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Λέγεται πως ήταν κάτοικος Γλυφάδας.

Οι φερόμενοι ως δράστες που είχαν συλληφθεί κι ανακρίνονταν τότε, είχαν υποδείξει ορισμένα φρέατα για να γίνουν έρευνες αλλά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, δεν είχε ερευνηθεί τότε το «Λούτσα 1» που θεωρείται από τα δυσκολότερα και πιο βαθιά φρέατα της περιοχής. Ο αγνοούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν είχε βρεθεί.

Οπως είπε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, πάνω από το σκελετό υπήρχε ένας μεγάλος σορός από πέτρες, που ίσως πέταξαν οι δράστες, για να σκεπάσουν το θύμα, αλλά αυτό είναι εικασία.

Αναμένονται εξελίξεις……

Πηγή: Εθνος

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ: Ερωτηματικό ο Μουργκ για τον «τελικό» με Άρη
Επόμενο άρθροΜενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από βίαιη επίθεση του 50χρονου κατά του θύματος