Είναι πραγματικά αδιανόητο σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός να νομιμοποιεί τη μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή, υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, «το μοντέλο της εργασιακής ζούγκλας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας είναι το μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

Ακόμη, η Νέα Αριστερά υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεκαθάρισε ότι τάσσεται με την θέση του κύριου Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη και όχι με της κ. Μπακογιάννη αφού τόνισε ότι τα μνημόνια συνεργασίας δεν θα κυρωθούν» και προσθέτει πως ο πρωθυπουργός «επιβεβαίωσε ξανά ότι υπήρξε ο μεγαλύτερος χορηγός των εθνικιστών του VMRO».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

«Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του συνέντευξη έδωσε για δεύτερη φορά σήμα στους εργοδότες να πληρώνουν μαύρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επανέλαβε ότι ο πραγματικός μισθός είναι υψηλότερος από τον επίσημο κατώτατο μισθό αφού σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι πληρώνονται παραπάνω.

Είναι πραγματικά αδιανόητο σε μια χώρα της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός να νομιμοποιεί τη μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή. Η αναφορά αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Το μοντέλο της εργασιακής ζούγκλας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας είναι το μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Την ίδια στιγμή που κλείνει το μάτι στην εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, απέκλεισε κάθε σενάριο μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά είδη τροφίμων ή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αρνούμενος μάλιστα την ύπαρξη υπερκερδών.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, σκοπίμως δεν ήρθαν προς κύρωση εδώ και μια πενταετία.

Τουλάχιστον ξεκαθάρισε ότι τάσσεται με την θέση του κύριου Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη και όχι με της κ. Μπακογιάννη αφού τόνισε ότι τα μνημόνια συνεργασίας δεν θα κυρωθούν.

«Παγώνοντας» στην ουσία την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επιβεβαίωσε ξανά ότι υπήρξε ο μεγαλύτερος χορηγός των εθνικιστών του VMRO. Τόσο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ως πρωθυπουργός».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιορτή μνήμης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου – Αφιέρωμα στον Θύμιο Καρακατσάνη για την ανεκτίμητη προσφορά του στο ελληνικό
Επόμενο άρθροΤο TV Queen είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει φέτος