Σε σχολιασμό των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τοποθετούμενοι ωστόσο και για το φλέγον ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών προχώρησαν ο βουλευτής Β’ Πειραιά με τη ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θεόδωρος Κωτσαντής, μιλώντας στο MEGA.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος σημείωσε ότι έχει σημασία -παρακολουθώντας την αναγωγή- να αναλυθεί το ποσοστό της προηγουμένης δημοσκόπησης. «Από κάτω βλέπουμε ότι η ΝΔ αυξάνει τις δυνάμεις της, άρα αυξάνει τη συσπείρωσή της και αυτό γίνεται σε μια περίοδο που εμείς δεν προσθέτουμε στις δυνάμεις μας από τις πρώην δυνάμεις των Σπαρτιατών. Άρα έχουμε μία ΝΔ που αντί να χάνει από συσσώρευση ζητημάτων αντίθετα κερδίζει», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν δει… όνειρο ότι θα κυβερνά για πάντα το κόμμα του Ζάεφ»

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «ακολουθεί μια ελαφριά άνοδο του ΠΑΣΟΚ και έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν κερδίζει με την πολιτική που εφαρμόζει και αναπτύσσει. Ο κ. Κασσελάκης είναι τοξικός και στα όρια του ακροδεξιού λόγου. Έχει μία αλλοπρόσαλλη στρατηγική. Καλό το lifestyle αλλά ο κόσμος έχει προβλήματα».

Όσον αφορά το σοβαρότατο ζήτημα της ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, «είναι πανευρωπαϊκό και κόσμος περιμένει από εμάς κάτι καλύτερο. Γίνεται αγώνας για την ακρίβεια. δεν λέω ότι γίναμε παράδεισος όμως η δική μας κυβέρνηση έχει μειώσει 52 φόρους, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, αύξησε τον κατώτατο μισθό».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως δεν καταλαβαίνει το πανηγυρικό κλίμα από τα στελέχη της ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις. «Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερό στις δύο δημοσκοπήσεις. Η κάλπη της 9ης Ιουνίου έχει αναγορευτεί από τον ίδιο κ. Μητσοτάκη ως μια εσωτερική πολιτική αναμέτρηση δημοψηφίσματος επιδοκιμασίας ή μη προς την κυβέρνηση».

Με τη σειρά του ο Θεόδωρος Κωτσαντής επισήμανε ότι «υπάρχουν δημοσκοπήσεις που τις λαμβάνουμε υπόψιν, και έχουν και πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η κοινωνία βράζει, η πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη».

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα ο βουλευτής Β’ Πειραιά με τη ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος τόνισε ότι του προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να φέρει στη Βουλή την κύρωση των σχετικών πρωτοκόλλων με τη Βόρεια Μακεδονία. «Τη στιγμή που βλέπουμε τη Βόρεια Μακεδονία και την ηγεσία της, τη νέα της κυβέρνηση να ακολουθεί εντελώς διαφορετικά βήματα. Φαίνεται ότι αυτό που λέγαμε για τη σχετική Συμφωνία ήταν σωστό, ότι δηλαδή ήταν μια κακή Συμφωνία και γι΄αυτό και δεν την ψήφισε η ΝΔ. Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν δει… όνειρο ότι θα κυβερνά για πάντα το κόμμα του Ζάεφ. Όμως προέκυψε μία εθνικιστική κυβέρνηση. Οι συμφωνίες θα πρέπει να προνοούν κιόλας. Είναι τραγικό αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε ένα κόμμα ευθύνης», υποστήριξε.

Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης είπε πως στα εθνικά θέματα «είναι σαφές» ότι η κυβέρνηση εδώ και ακολουθεί μια «θολή» γραμμή.

«Δεν ξεκαθαρίζει ότι έχουμε μια και μοναδική διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Μιλάει για εθνικές επιτυχίες η ΝΔ ενώ το Σαββατοκύριακο έχουμε τρία ζητήματα με τον κ. Ερντογάν. Δεν λέμε να μην υπάρχουν διπλωματικοί δίαυλοι. Αν όλες αυτές οι επισκέψεις ξεπλένουν την Τουρκία πρέπει να το δούμε αυτό κάποια στιγμή. Για την ακρίβεια, να μας πει κάποιος πολίτης αν πήρε το αρνί με 10 ευρώ το κιλό. Ο πληθωρισμός τροφίμων πήγε 5,4% τον Απρίλιο την ώρα που ο Σκρέκας υπόσχεται μείωση τιμών. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις τιμές να ανεβαίνουν και δεν κάνουν τίποτα», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ακολούθως ότι το ΠΑΣΟΚ «εύλογα εξέφρασε επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα μιας πολιτικής κι από την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία την ίδια στιγμή που επικαλείται την ευρωπαϊκή επιτροπή που εγκαλεί τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας ότι δεν σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση 5 χρόνια δεν έχει φέρει τον κυρωτικό νόμο».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θεόδωρος Κωτσαντής επισήμανε πως «υπάρχει ανησυχία για την εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων. Τους συμμάχους μας τους βλέπουμε, είναι η νατοϊκή Τουρκία, η νατοϊκή Αλβανία, η νατοϊκή Βόρεια Μακεδονία. Βλέπουμε τον ανταγωνισμό να φουντώνει. Το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να συνομιλεί με πολλούς ανά τον κόσμο. Σε όλη την ΕΕ εφαρμόζεται μία πολιτική που μειώνει τα δικαιώματα του λαού».

Τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι «αυτή η Συμφωνία έγινε μόνο και μόνο για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στη φυλακή του ΝΑΤΟ, φέρνοντας αποσταθεροποίηση και τον εθνικισμό στα Βαλκάνια».

Δείτε όσα είπαν στο MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε κοριτσάκι 3,5 ετών από παρβοϊό – Συρροή περιστατικών στο ίδιο σχολείο
Επόμενο άρθροΤο αφιερωματικό ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» έρχεται στη μεγάλη οθόνη