«Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του!», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας όσα είπε για την ακρίβεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της σημερινής (16/5) του περιοδείας στην Κόρινθο.

Ο κ. Ρωμανός τονίζει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «μίλησε για δήθεν πρωτιά της χώρας μας στην ακρίβεια», υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «φυσικά γνωρίζει ότι:

– »Την περίοδο 2019-2024 ο σωρευτικός πληθωρισμός για την Ελλάδα είναι 15,1%, αντίστοιχα ο μ.ο. της Ε.Ε. διαμορφώνεται στο 23,5%.

– »Την περίοδο 2019-2024 ο σωρευτικός πληθωρισμός τροφίμων για την Ελλάδα είναι 30,3% και ο μ.ο. της Ε.Ε. διαμορφώνεται στο 33,8%.

– »Ο πληθωρισμός τροφίμων είναι στο 5,3% τον Μάρτιο 2024, ενώ το τελευταίο δίμηνο οι τιμές των τροφίμων έχουν μειωθεί κατά 1,2% βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την EUROSTAT.

– »Το 2023 αυξήθηκε το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών 7.3%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010».

«Η κυβέρνηση παλεύει καθημερινά με την εισαγόμενη πληθωριστική κρίση»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει πως «εμείς είμαστε οι πρώτοι που αναγνωρίζουμε ότι το νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια», ενώ τονίζει ότι «η κυβέρνηση παλεύει καθημερινά με την εισαγόμενη πληθωριστική κρίση, προσπαθώντας να μειώσει τις συνέπειές της, με στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγορά και την εφοδιαστική αλυσίδα που καταφέρνουν να συγκρατήσουν τις τιμές των προϊόντων, βάζοντας πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους, πολλαπλασιάζοντας τους ελέγχους και τα πρόστιμα, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις».

«Και πάνω απ’ όλα», προσθέτει ο κ. Ρωμανός, «αυξάνοντας τα εισοδήματα όλων των πολιτών, αυξάνοντας τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυξάνοντας τις συντάξεις και προσελκύοντας επενδύσεις με αποτέλεσμα τη δημιουργία σχεδόν 400.000 θέσεων εργασίας».

Για να καταλήξει πως, «την ίδια ώρα, δυστυχώς, άλλες πολιτικές δυνάμεις, παλεύουν για το ποιος θα εργαλειοποιήσει αυτό το πρόβλημα ‘καλύτερα’!».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Περιπετειώδης επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας από το Φαράγγι της Σαμαριάς – Δείτε βίντεο
Επόμενο άρθροΈχω δεχτεί bullying επειδή έχω δηλώσει ότι δεν πιστεύω